Marsipan med sjokolade og tutti-frutti
Jeg persolig foretrekker å bruke kjøpemarsipan, men om du heller vil lage marsipanen selv, bruk like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150g av hver). Males sammen i en foodprosessor. Bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap.
Marsipaneggene bør ikke være for store, da blir det fort mektig. Selve egg-formen får du ved først å trille en kule. Kulen legges i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull at og frem slik at den får en eggform. Om du ikke har farget strøssel kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet.
Kolibri-egg
400 g marsipan (helst 50% mandler)
100 g sjokolade
Farget kake-strøssel
Gul farge
Slik gjør du:
1. Tilsett gul farge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
2. Lag små egg (40 gram) av halvparten.
3. Trill en pølse (ca 1 cm tykk) av resten og del opp i biter på 4-5 cm.
4. Smelt sjokolade i vannbad eller i mikro-ovn (15 sekunders intervaller – rør i mellom hver gang)
5. Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg over i farget strøssel og vend til egget er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
6. Sett i kjøleskap så det får stivne.