- Krem.no - https://krem.no -

Hjemmelagde kolibriegg

Marsipan med sjokolade og tutti-frutti

Påskemarsipan kan kjøpes i poser, men visste du hvor enkelt det er å lage selv? 
Litt klin må du regne med, men fordelen er at det er du som får slikke bollen til slutt. Skal du først lage påskegodis selv, velg en marsipan med god kvalitet. De billigste variantene koster kun en tier, men består for det meste av sukker. Marsipan som inneholde ca. 50% mandler gir en god smak av marsipankonfekt. 

Jeg persolig foretrekker å bruke kjøpemarsipan, men om du heller vil lage marsipanen selv, bruk like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150g av hver). Males sammen i en foodprosessor. Bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap. 

Marsipaneggene bør ikke være for store, da blir det fort mektig. Selve egg-formen får du ved først å trille en kule. Kulen legges i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull at og frem slik at den får en eggform. Om du ikke har farget strøssel kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet. 

Kolibri-egg
400 g marsipan (helst 50% mandler)
100 g sjokolade
Farget kake-strøssel
Gul farge

Slik gjør du:
1. Tilsett gul farge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
2. Lag små egg (40 gram) av halvparten.
3. Trill en pølse (ca 1 cm tykk) av resten og del opp i biter på 4-5 cm.
4. Smelt sjokolade i vannbad eller i mikro-ovn (15 sekunders intervaller – rør i mellom hver gang)
5. Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg over i farget strøssel og vend til egget er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
6. Sett i kjøleskap så det får stivne.