- Krem.no - https://krem.no -

Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug

Tilbake til hverdagen

Knekkebrød med få ingredienser. Passer meg utmerket, ettersom jeg fortsatt er i feriemodus. 
Har det blitt mye hvitt brød, boller og croissanter denne sommeren? På tide med litt fiber i tarmen? Ok, jeg er enig. Det er sju år siden sist jeg lagde hjemmelaget knekkebrød, og oppskriften fant jeg ikke igjen. Løsning? Google. Jeg lette først og fremst etter en oppskrift med en ingrediensliste som ikke så ut som julenissens gaveliste. Orker ikke sånne greier hvor du må ha femten slag frø eller korn for å lage noe knasende godt. Fant denne. En oppskrift som består av: havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner og rugmel (pluss litt salt og honnin)g. Opprinnelig sto det gresskarkjerner, men det hadde jeg ikke, så jeg tok solsikke. Melet skulle være sammalt, men jeg hadde bare fint rugmel. Funker helt fint.

​På bildene ser du en liten porsjon, nok til ei plate, men jeg gir deg her en oppskrift som blir to plater.  

Knekkebrød med havre (2 plater)
3 dl havregryn
2 dl sammalt rug
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 ts honning
1 ts salt
5 dl kokende vann

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett kokende vann. Bland godt sammen og la svelle i 10-15 minutter.
2. Ha litt olje på et bakepapir. Ta halvparten av massen og klem utover bakearket. Legg et annet bakepapir oppå og kjevle massen tynt utover. Fjern arket på toppen. Gjør det samme med andre del av massen. 
3. Bruk en deigdeler eller et pizzahjul og del i passe store ruter. 
4. Stek på 160 grader (varmluft) i 30-40 minutter – avhengig av tykkelse. Min knekkebrød ble ferdige på en halv time (de var tynne). Om de skulle ta farge for fort – skru ned temperaturen til 145 grader og stek til de er tørre – ca. 50 minutter til 1 time. Om de ikke er helt tørre enda, bare la knekkebrødene stå i ovnen til de er helt tørre. 
5. Avkjøl, knekk opp og oppbevar i tett boks.  

Bland alle ingredienser med kokende vann. La svelle. Hell massen ut på et oljet bakepapir. Legg et papir over og kjevle tynt. 

Dra av papiret og del opp i passe store ruter. Stek på ca. 160 grader i 30-40 minutter. 

Jeg strødde litt flaksalt på toppen før steking, godt om du vil bruke knekkebrødene til salt pålegg eller som snacks.