- Krem.no - https://krem.no -

Hjemmelaget Twix

Godteri til hele familien – lag hjemmelaget Twix!

 Det nærmer seg jul og mange har lyst til å lage litt godteri selv. Kjempegodt!
Hjemmelaget Twix
Bunn:
115 g smør
60 g melis
160 g mel
2 ss kaldt vann

Karamellfyll:
1 boks søtet kondensert melk
60 g sukker
4 ts vaniljesukker
150 g smør

Topp:
150 g smeltet sjokolade:

Slik gjør du:
1. Vei opp ingrediensene til bunnen (bruk mykt smør) og kna sammen med hendene til du får en deig. Klem deigen ut i en springform kledd med bakepapir ca. 22-24 cm.
2. Sett bunnen i kjøleskap en halv time før den stekes på 190 grader ca. 25 minutter. Settes til avkjøling.
3. Kok karamellen. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok på svak varme. Rør HELE tiden. La det boble og koke ca. 10 minutter.
4. Hell karamellen på bunnen, sett kjølig.
5. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro-ovn. Stryk sjokoladen utover på toppen. La den stivne i kjøleskap før den deles i passe store biter. ​

Bruk helst en springform kledd med bakepapir. Velger du å bruke en paiform, klipp til et bakepapir i bunnen, slik at du får løsnet ut bunnen etter at den ferdig laget. Klem først deigen ut i formen og sett den kjølig 30 min. Stek 25-30 minutter, avkjøl. Kok karamellkremen. Den skal ikke endre farge stort, men trenger å boble og koke i ca. 10 minutter. Husk at du MÅ røre HELE tiden. Hvis ikke vil den brenne seg i bunnen av kjelen. Hell karamellen over den ferdigstekte bunnen.

Når karamellen er stivnet, smelt sjokolade og stryk på toppen. Skjær til passe store biter.

Disse behøver ikke kjøling, oppbevares i tett boks og er holdbare i 2-3 uker.