Godteri til hele familien – lag hjemmelaget Twix!
Det nærmer seg jul og mange har lyst til å lage litt godteri selv. Kjempegodt!
Hjemmelaget Twix
Bunn: 115 g smør 60 g melis 160 g mel 2 ss kaldt vann Karamellfyll: Topp: Slik gjør du: |
|
Bruk helst en springform kledd med bakepapir. Velger du å bruke en paiform, klipp til et bakepapir i bunnen, slik at du får løsnet ut bunnen etter at den ferdig laget. Klem først deigen ut i formen og sett den kjølig 30 min. Stek 25-30 minutter, avkjøl. Kok karamellkremen. Den skal ikke endre farge stort, men trenger å boble og koke i ca. 10 minutter. Husk at du MÅ røre HELE tiden. Hvis ikke vil den brenne seg i bunnen av kjelen. Hell karamellen over den ferdigstekte bunnen.
Når karamellen er stivnet, smelt sjokolade og stryk på toppen. Skjær til passe store biter.
Disse behøver ikke kjøling, oppbevares i tett boks og er holdbare i 2-3 uker.
|
|