Festpyntet hjertekake med sjokoladekrem
Valentinsdag, bryllup, konfirmasjon eller bursdag? Denne vil gjøre seg som et smykke på bordet – uansett anledning.
I morgen feires valentines day verden over, og jeg fikk lyst til å lage en kake i anledning dagen. Den kan du gjerne bake til noen du er glad i – året rundt. Det blir litt avskjær av å lage denne kaken, men det som blir til overs av sjokorullekake kan du bruke til å lage punsjboller eller kanskje en trifle?
Vil du lage marengs å pynte med finner du oppskrift her
Dette ser kanskje vanskelig ut, men jeg har forsøkt å gjøre dette så enkelt jeg kan. Fremgangsmåte ser du ved å følge bildene.
Lykke til!
Rullekake
6 egg
150 g sukker
120 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver
6 egg
150 g sukker
120 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på to bakeplater kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader (varmluft), steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg de ferdigstekte bunnene på en rist og avkjøl.
Stikk ut hjerter, eller klipp ut hjerter av pair og skjær rundt. Av 2 bunner får du 4 hjerter.
Krem:
3 dl kremfløte
80 g sjokolade
2-3 ss kaffelikør (Tia Maria) – kan sløyfes
Pynt:
Roser, marengs og jordbær
Stikk ut hjerter av rullekakebunnene. Pakk inn i plast så de ikke tørker. Restene kan du bruke til punsjboller eller trifle
|
Pisk slapp krem, smelt sjokolade sammen med likør.
|
Ta litt av den slappe kremen og bland inn i sjokoladen. Hell alt i krembollen og bland godt. Stryk litt rennende hjemmelaget bringebærsyltetøy på bunnen (evt knus bringebær med en gaffel og tilsett litt sukker).
Ha kremen over i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt på små topper. Legg på nytt lag med kakebunn, ha på litt syltetøy (valgfritt). Gjenta.
La kaken gjerne stå litt i kjøleskap mellom hver gang du sprøyter et nytt lag slik at kremen blir stiv. Pass på at du bruker helt avkjølt krem.
Dekorer etter ønske. Jeg har brukt friske roser – som ikke skal spises (de ser sprøytet), jordbær, marengs og drysset på litt kakao og melis.
|
|