- Krem.no - https://krem.no -

Hvetestang

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Jeg har laget et blogginnlegg om hvetestang før, men en annen oppskrift. Det ble laget i min spede blogg-barndom. Bare fordi jeg liker å gjøre ting skikkelig (sånn egentlig) så lager jeg det på nytt – forhåpentligvis litt mer forståelig enn det første..

Skal du ha med noe til skoleavslutningen, dugnaden eller det kommer uventet kaffebesøk, er dette det perfekte bakverket å ha liggende i fryseren. Lun hvetestangen litt i ovnen, rør sammen en kjapp melisglasur og dryss kokos på toppen. Null stress, maks nytelse!

Hvetestang (4 stk)

Til hvetestengene trenger du:
1 porsjon av min grunnoppskrift på søt gjærdeig
1 porsjon vaniljekrem 
​Kokosmasse
Melis

Slik gjør du:
Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles ca. 1 cm tykke. Legg de flatklemte stengene på en plate med bakepapir. Lag en fordypning i midten. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Trykk ned fordypningen enda en gang og legg en stripe med vaniljekrem i midten (det enkleste er å bruke en sprøytepose). Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Avkjøl og ha på melis. Dryss kokosmasse utover en stor tallerken. Legg stengene i kokosmassen med melissiden ned.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12655″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12656″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Del deigen i fire. Rull deigen til en pølse, bruk kjevle og lag deigen flat. Settes på brett, to og to.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12657″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12658″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La deigen heve 30-45 minutter, lag en fordypning på midten og legg på vaniljekrem.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12659″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Legg stengene over på rist og avkjøl. Ha på melis og legg stengene opp ned på et fat med revet kokos. Det enkleste er å dele stengene i to først…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12662″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jeg lager ofte to stenger, så Olaboller av resten av deigen (skolebrød på Jessheimsk)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]