- Krem.no - https://krem.no -

Hvit sjokoladebrownies med bringebær

Saftige og seige brownies laget med hvit sjokolade, også kalt blondies

Ikke særlig glad i mørk sjokolade? Kanskje blondies med hvit sjokolade og bringebær kan friste?
Lyst på en litt annerledes brownie? Hadde noe hvit sjokolade liggende og fikk lyst til å prøve å lage en lys brownie, også kjent som blondies. Tenkte først jeg skulle lage denne med bringebærsyltetøy, men fant frem noen frosne bringebær i stedet. Om du ikke har bær i fryseren eller i kjøleskapet kan du gjerne bruke litt syltetøy. 

Disse blir ganske bløte i midten, og steketiden er litt vanskelig å anslå. Jeg stekte min langpanne i 25 minutter. Da ble den temmelig bløt i midten, akkurat som en god brownie skal være…

Lyse blondies med bringebær

100 g sukker
100 g brunt sukker (bruk vanlig sukker om du ikke har brunt sukker)
100 g smør
150 g hvit sjokolade
2 egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

bringebær eller bringebærsyltetøy

Slik gjør du:
1. Smelt hvit sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikroovn.
2. Rør sammen egg og sukker.
3. Bland smeltet smør og sjokolade med egg og sukker.
4. Rør inn det tørre.
5. Helles i en liten langpanne (20 x 30 cm). Du kan også helle den i en springform ca. 26 cm.
6. Dryss over bringebær eller syltetøy.
7. Stekes på 190 grader i 25-30 minutter. Kaka skal ikke være helt fast i midten. 

Spises lun med litt is eller med friske bær. 

Har rørt sammen sukker og egg i en bolle, holder på å smelte smør og sjokolade i mikro og har veid opp mel og bakepulver. Syltetøyet ble valgt bort til fordel for hele bær.

Kle en liten form 20 x 30 cm eller hell røra i en springform ca. 26 cm. Stek på 190 grader i 25-30 minutter

En brownies som ikke er for søt, som ikke direkte smaker sjokolade, men som har en karamell-aktig fremtoning med innslag av friske bringebær. Nam!