- Krem.no - https://krem.no -

Hvit sjokolademousse med knallfylt kr√łnsj

Knallgod nyttårsdessert

Har ikke nyttårsfesten tatt skikkelig av, så lover jeg den får fart når du serverer denne lekre desserten, fylt av sødme, sjokolade og knall! 

Jeg elsker å overraske, og er hekta på popping candy. Popping candy er små biter av sukker som eksploderer når det kommer i munnen. Det «går av» i kontakt med fuktighet, men ved å blande det inn i sjokolade vil det holde på kruttet helt til det kommer i munnen. (Popping candy kjøpte jeg på Europris). For ekstra krønsj har jeg blandet inn rice crispies. Har du ikke rice crispies kan du bruke hakket corn flakes. Den hvite sjokolademoussen blir ganske flytende, men vil få en lett luftig og kremete konsistens etter noen timer på kjøl. Denne desserten kan du gjerne lage dagen før du skal bruke den og ta med deg dit du skal.

Knallfylt krønsj
30 g rice crispies
35 g mørk sjokolade
2 ss Popping candy

Hvit sjokolademousse
(til ca. 10 personer)

2.5 dl helmelk
40 g sukker
4 eggeplommer
3 plater gelatin

150 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte

4 eggehviter
50 g sukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen smeltet mørk sjokolade, rice crispies og popping candy. Klem det ut i en form og la stivne.
2. Legg gelatin i bløt mens du koker en vaniljesaus av eggeplommer, sukker og melk. Varm melken til kokepunktet og hell den over eggeplommer og sukker. Hell alt tilbake i kjelen og varm til det begynner å tykne. Pass på så det ikke koker, da vil det skille seg. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sausen.
3. Hakk den hvite sjokoladen i biter og hell vaniljesausen over. Rør til sjokoladen er helt blandet inn. Avkjøl. NB! Må være godt avkjølt før du går videre.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og rør inn i den godt avkjølt sausen. 
5. Pisk eggehviter og tilsett sukker litt etter litt. Eggehvitene skal ikke være helt stivpisket, men blank og litt bløt. Bland inn eggehvitene i røren. 
6. Fyll i porsjonsglass og sett kjølig i 3-5 timer. Før servering, knekk opp passe store biter med sjokoladekrønsj og legg i glassene.

Denne desserten er laget på en klassisk vaniljesaus. Det viktigste å huske er å avkjøle sausen godt før du rører inn pisket kremfløte og stivpiskede eggehviter.