Sprøtt og smakfullt
Deigen er nesten suppete. Det er fordi jeg vil ha den sånn. Ser du de fine luftboblene på det øverste bildet? De oppstår når deigen er så bløt at den bare kan formes med godt med mel eller olje på fingrene. Det er noe kliss, men med litt trening får du det til! Hvis du vil ha en fastere deig, tilsett mer mel i starten av eltingen slik at du får en deig som slipper kantene på bollen (det gjør ikke denne)
Hvitløkssmøret er laget etter min smak – det betyr at du gjerne må justere som du vil. Legg til urter eller trekk i fra. Ha i mer hvitløk, eller mindre om du foretrekker det. Mengde smør er til to runde hvitløksbrød.
Steking.
Jo varmere ovn, jo bedre. Har du en pizzastein, bruk den! Jeg stekte på nederste rille i ca. 10 minutter (pizza-effekt) på 250 grader. Den skal være gyllen på toppen og ha en lys farge under. Sparte bittelitt av smøret til slutt som jeg penslet på toppen etter at de var ferdig stekt. Strø gjerne litt maldonsalt på toppen før servering. Og du – lov meg en ting: spis disse varme! Da er de aller, aller best.
2.5 dl vann
10 g fersk gjær (eller 2 ts tørrgjær)
300 – 350 g hvetemel
1 ts salt
1 ss olje
Elt deigen i 15-20 minutter. Pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på benken i ca. en time. Del deigen i to like store emner. Ha litt olje på fingrene og klem deigen ut i en runding. Deigen skal være tynn. Settes til heving i ca. 20-25 minutter.
Hvitløkssmør
2-3 fedd hvitløk
50 g smør
En kvast eller fem med fersk basilikum (kan sløyfes)
1 ts oregano
litt revet ost
Riv hvitløk (eller finhakk/ bruk en hvitløkspresse) og bland med smør, basilikum og oregano. Smelt smøret om du ønsker – jeg rørte det bare inn i romtemperert smør.
Fordel smøret på de to bunnene, strø litt revet ost på toppen og stek på nederste rille på 240-250 grader (sett på pizzaeffekt om du har). Har du pizza-stein? Bruk den!
|
|