- Krem.no - https://krem.no -

Is-bløtkake

Lag en 17. mai-bløtkake med ny vri

Mai er pakket med festdager og hva passer vel bedre til mai-festen enn en festpyntet bløtkake laget med iskrem?

Dette er festkaken som både unge og gamle elsker! Den kan lages ferdig i god tid før den skal brukes og holder seg på kakebordet i flere timer uten å smelte. Dette er ikke noe hokus-pokus: Favoritt-isen kjøres myk i en bakemaskin og strykes utover lag for lag, akkurat som med en vanlig bløtkake.

Hos oss fikk barna velge, og de ville ha et lag med jordbær-is og et is-lag med sjokoladesmak. Strø gjerne i litt Non Stop eller peanøtter i iskremen for et spennende tygg. Is-bløtkaken må stå fremme minimum tre kvarter før den skal spises. 

Sukkerbrød (til 22-24 cm form)
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel 
1 ts bakepulver 

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Ca. ½ liter iskrem til hvert lag
Bringebærsyltetøy
2 dl kremfløte
Sjokolade
Diverse frukt til pynt

Slik gjør du:
1. Bak sukkerbrødet og avkjøl. Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
2. Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin (bruk eltekrok). Når den er passe myk strykes den utover kakebunnen.
3. Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
4. Når kaken er helt gjennomfryst tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett is-kaken direkte over på fatet du skal servere den på.  Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
5. Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten. Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.

Jeg kjøpte en drøss med frukt og bær men fikk bare brukt noe av det. Det jeg har på denne kaken er: rips, kiwi, boysenbær, frisk ananas, jordbær, physalis og bringebær. Dessverre var mangoen brun (utsatt for frost), fikenene uspiselige (mugne inni), stjernefrukten lite egnet (blir fort brun) og de blå druene altfor store. Men det ble jo ganske bra allikevel!