- Krem.no - https://krem.no -

Iskrem-sandwich

Is-sandwich laget med kjeks

Har du litt kjeks stående i skapet og is i fryseren? Da har du alt du trenger for å lage noen fristende, små is-sandwich. Disse er super-enkle å lage sammen med barna!
Jeg har brukt vanlig Marie-kjeks og chocolate chip cookies til disse små dessertene, som gjerne kan lages ferdig lenge før gjestene kommer. Først penslet jeg Marie-kjeksen med litt smeltet sjokolade og lot det tørke. Karamellsaus og sjokoladesaus kan kjøpes ferdig, men den hjemmelagde syntes jeg smaker mye, mye bedre. For å lage litt variasjon ble det noen med sjokoladeis, karamellsaus og salte peanøtter, mens andre ble laget med vanilje-, jordbær- og krokan-is. Enkelte puttet jeg et bringebær eller et jordbær i. Bærene blir skikkelig harde om de blir stående i fryseren over lengre tid, så husk å ta is-sandwichene ut av fryseren i god tid før de skal spises. Dryss litt bær på toppen og hell gjerne på litt ekstra med saus rett før servering.
Ca. 1 liter din favoritt-is
Mariekjeks
Chocolate chip cookies
Sjokolade (til å pensle kjeksen)

Tilbehør:
Jordbær
Bringebær
Peanøtter 

Slik gjør du:
Pensle kjeksen med litt smeltet sjokolade og la det tørke. Legg på en kule med is på kjeksen og lag et hull i midten av kulen. Fyll i eventuelt peanøtter og karamellsaus, sjokoladesaus eller bær. Legg en kjeks på toppen og klem godt ned. Sett i fryseren eller spis med det samme. 

Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Sjokoladesaus
1 dl fløte
100 g sjokolade

Varm fløten til kokepunktet. Rør inn hakket sjokolade til du har en glatt sjokoladesaus