- Krem.no - https://krem.no -

Jordbærdessert i glass


Råkrem laget med kremost

I disse bærtider er det gøy å leke seg med smaker som harmonerer – sånn blir ofte nye desserter til! 

Eggedosis laget av eggeplommer og sukker, blandet med pisket krem kalles råkrem. Desserten min er en variant av denne, laget med kremost istedenfor kremfløte. Mektig, ja, men servert med jordbærsaus og knasende gode kjeks-smuler blir smaken både frisk, søt, kremete og god. Dette er hva jeg vil kalle en skikkelig krem-dessert!

Kremet jordbærdessert
3 eggeplommer
2 ss sukker
200 g kremost (nøytral)
60 g melis
1 vaniljestang
2 ts sitronsaft
10 havrekjeks

1 kurv jordbær
2 ss sukker

Slik gjør du:

1.       Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Den skal ha en lys gul og fluffy konsistens.
2.       Rør sammen kremost, melis, sitronsaft og frø av vaniljestangen.
3.       Ha litt av eggedosisen i kremostblandingen og rør glatt før du har i resten av eggedosisen.
4.       Rens jordbær og kjør sukker og bær sammen med en stavmikser eller knus med en gaffel.
5.       Ha kjeks i en pose og knus til du har grove 
6.       Legg smuler i bunnen av et glass, hell på råkrem og topp med jordbærsaus.