Dødsgodt!
Hvis jeg en dag skulle oppleve å se livet passere i revy, lurer jeg jammen meg på om ikke det øyeblikket da jeg tygger innpå en brødskive med heeeelt nyrørt jordbærsyltetøy vil komme farende forbi.
|
Dette blogginnlegget har jeg laget bare for at du skal få vann i munnen, og straks slenge på deg skoa og reise avgårde til nærmeste butikk hvor de selger jordbær. Der sier du: – Ei, nei, forresten, jeg skal ha TO kasser med dine fineste jordbær! Du sier det med en slik iver i stemmen at ekspeditøren straks gir deg ekstra rabatt for historien om at du nå, for aller første gang i ditt liv, skal lage ditt egne jordbærsyltetøy. Jobben som venter deg kan for enkelte fortone seg som den kjedeligste delen av jobben, men bare sett deg på terrassen i solskinnet (joda, det blir sol der du bor også i dag), sett et barn eller to i arbeid, skru på radio’n, og bæra renser seg nesten sjøl. Nesten.
|
Jeg kjøpte jordbær i går, og de var helt utrrrolig søte, derfor behøvde jeg knapt å tilsette sukker. Dersom du har et ønske om et søtere syltetøy kan du tilsette fra 250-400 g sukker per kilo bær. (Jeg brukte 150 gram sukker på 1,5 kg bær – liker det litt friskt).
Slik gjør du:
1. Rens bærene, del de gjerne i to.
2. Mos! Jeg bruker en kenwood med riveredskap, du kan gjerne bruke en bakemaskin med grind. Eller mose for hånd med en potetmoser.
3. Tilsett sukker etter ønske (se over) og hell i bokser. Putt i fryser’n.
Syltepulver? Klart du kan bruke det (for eksempel CERTO), men jeg har funnet ut at syltetøyet blir fyldig og fast(ere) ved å bruke rive-redskap på Kenwood’en min.
Fryseren er nå fylt med vinterens smak av sommer.