- Krem.no - https://krem.no -

Jordbærsyltetøy

Dødsgodt!

Hvis jeg en dag skulle oppleve å se livet passere i revy, lurer jeg jammen meg på om ikke det øyeblikket da jeg tygger innpå en brødskive med heeeelt nyrørt jordbærsyltetøy vil komme farende forbi. 
Dette blogginnlegget har jeg laget bare for at du skal få vann i munnen, og straks slenge på deg skoa og reise avgårde til nærmeste butikk hvor de selger jordbær. Der sier du: – Ei, nei, forresten, jeg skal ha TO kasser med dine fineste jordbær! Du sier det med en slik iver i stemmen at ekspeditøren straks gir deg ekstra rabatt for historien om at du nå, for aller første gang i ditt liv, skal lage ditt egne jordbærsyltetøy. Jobben som venter deg kan for enkelte fortone seg som den kjedeligste delen av jobben, men bare sett deg på terrassen i solskinnet (joda, det blir sol der du bor også i dag), sett et barn eller to i arbeid, skru på radio’n, og bæra renser seg nesten sjøl. Nesten.
Jeg kjøpte jordbær i går, og de var helt utrrrolig søte, derfor behøvde jeg knapt å tilsette sukker. Dersom du har et ønske om et søtere syltetøy kan du tilsette fra 250-400 g sukker per kilo bær. (Jeg brukte 150 gram sukker på 1,5 kg bær – liker det litt friskt). 

Slik gjør du:
1. Rens bærene, del de gjerne i to.
2. Mos! Jeg bruker en kenwood med riveredskap, du kan gjerne bruke en bakemaskin med grind. Eller mose for hånd med en potetmoser. 
3. Tilsett sukker etter ønske (se over) og hell i bokser. Putt i fryser’n. 

Syltepulver? Klart du kan bruke det (for eksempel CERTO), men jeg har funnet ut at syltetøyet blir fyldig og fast(ere) ved å bruke rive-redskap på Kenwood’en min. 

Fryseren er nå fylt med vinterens smak av sommer.