- Krem.no - https://krem.no -

Jukseflettet kringle

Pen, saftig og smakfull kringlebakst

Tror du at dette er en skikkelig vanskelig flettet kringle-sak, må du tro om igjen. Dette er ikke vanskelig i det hele tatt.  Easy-peasy-lemon-squeezy!
Denne oppskriften hadde jeg tenkt å dele med dere om noen dager, men da jeg våknet til regndunk på taket i dag tidlig ombestemte jeg meg. Det er deilig at det regner, for da er det bare helt greit å dra sammen en gjærdeig sånn litt tidig på formiddagen. Her i huset nyter vi noen få fridager til før hverdagen innhenter oss helt. Det gjelder å kose seg mens man kan 😉
Søt gjærdeig

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1egg

Hakkede mandler, rosiner, kanel og sukker

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Følg bildene under!
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg  og steker av på ca. 200 grader i 15 -20 minutter (ca.)

Kjevle en rektangulær leiv som du skjærer i et fiskebens-mønster. Pensle på litt vann i midten før du strør på mandler, rosiner, sukker og kanel (etter ønske).  Legg en og en flik inn mot midten. Klem hver flik godt ned. La heve i 30-40 minutter på et lunt sted. Pensle med egg og strø på litt hakkede mandler før den settes i ovnen.