- Krem.no - https://krem.no -

Julebrød

Julekake laget i liten brødform

Kom over noen små brødformer og falt pladask. Har gått og tenkt på at jeg skal lage noen litt mindre julekaker i form, og formene jeg fant hadde perfekt størrelse. Disse brødene kan du bake nå og legge i fryseren, så er du sikret julekake-kos til advent. Et annet godt tips er å gi bort nystekte julebrød i gave. 
Det er så godt med julekake! I dag ble det flere skiver med litt ekstra godt smør på. Snakk om å skjemme seg selv bort på en helt vanlig tirsdag. Til disse nydelige julebrødene har jeg brukt oppskriften min til julekake

Julebrød (2 stk)

Melk 4 dl 
Smør 100g
Sukker 150g 
Egg 1 
Gjær 50g 
Kardemomme 2 ts 
Hvetemel ca. 750 g 
Rosiner 
Sukat 

2 stk former (21 cm x 12 cm)

Slik gjør du: 
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt (maks romtemperatur). 
2. Rør ut gjær i væsken. 
3. Bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig. 
4. La deigen heve til dobbel størrelse. 
5. Kna deigen godt sammen og del den opp i fire like store emner. 
6. Rull emnene trill runde og legg to i hver form. 
7. Settes til heving minimum 30 minutter. Snitt med en sylskarp kniv.
8. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann. (For å få en ekstra skinnende flate pensler du brødene 10 minutter før de skal ut av ovnen. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Ovnstemperatur: 175 grader 
Steketid: ca. 40 minutter.

Syntes kanskje ikke så godt på bildet, men jeg har rikelig med både sukat og rosiner i kaka. Så får heller ungene plukke ut de grønne firkantene :)