- Krem.no - https://krem.no -

Julescones

Lune scones med smak av jul

I julen spises det mye mat og ikke alltid er sulten like stor, men allikevel, man blir fysen på noe godt. Da kan det passe med noen lune scones.
Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen, rundt «tea time».  Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også. Scones spises med syltetøy og godt smør, eller på britisk vis, med clotted cream (litt for komplisert for meg ;))

Vil du heller lage grove scones?

Julescones
365 g hvetemel
23 g bakepulver
75 g smør
170 g melk
1 egg
45 g sukker
100 g tørket frukt (fiken, sultaniner, rosiner, tranebær, sukat, aprikos, aspikat)

Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
3. Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
4. Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.