- Krem.no - https://krem.no -

Karamellpudding

Så godt, så enkelt!

Det går år og dag mellom hver gang jeg lager hjemmelaget karamellpudding. Nå har jeg himlet med øynene og spist meg mer enn mett på denne puddingen, og har kun ett spørsmål: Hvorfor lager jeg ikke dette oftere?
Karamellpudding

Karamellpuddingen kan gjerne lages en dag i forveg.  Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca. 1.5 liter

Helmelk hel 1 liter
Egg 5
Eggeplommer 5
Sukker 90 g
Vaniljestang 1 stk
Sukker til bruning.

Slik gjør du: 
1. Sett stekepannen på høy varme. Dryss sukker (ca. 100 g) i pannen og la det smelte (pass på at det ikke blir for varmt). Ikke rør i sukkeret før det har smeltet helt. Når du har en fin karamellfarge heller du sukkeret i formen. La sukkeret få en mørk kulør, men ikke brent. Ikke bry deg om sukkeret blir ujevnt i forma. Det vil smelte og bli til en karamellsaus.

2. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i melken. Varm melken til 60-70 grader.

3. Visp sammen eggene med sukker, hell i den varme melken.

4. Rør sammen før den siktes og helles over i formen.

5. Sett formen i vannbad.

Ovnstemperatur: ca. 150 grader

Steketid : fra 1-11/2 time.

Puddingen settes kjølig et par timer før den hvelves over på fat. Serveres gjerne med Q Kremfløte.

Noe av det som avgjør om det blir en skikkelig god karamellpudding eller ei er selve karamellen i bunnen på forma. Den skal være mørk, men ikke brent. Klarer du å lage en god karamell vil den sette smak på resten av puddingen, og ikke minst gjøre så du får en deilig saus ved siden.