Kirsebærkyss-dessert

Kirsebærkyss-dessert

Picture

Kremete kirsebærdessert i knasende skall

Kjapp dessert som du smeller sammen på hytta! Nyvinningen Skyr Kirsebærkyss fra Q-Meieriene ga meg ideen til en rask og enkel påskedessert som du lager på 1-2-3.
Denne desserten kan du lage nesten helt ferdig på forhånd. Marengsredene kan oppbevares i lang, lang tid, bare sørg for at de ligger lufttett. 

Kirsebærkyss-dessert (6-8 porsjoner)
ca. 6-8 marengsreder
1 beger Skyr Kirsebærkyss
1-2 dl ferdig pisket Q Kremfløte
ca 1ss sukker
Hermetiske eller friske kirsebær

Grunnoppskrift marengs
3 eggehviter
 
90g sukker eller melis
(har du eggehviter til overs? en eggehvite veier ca. 30g)

Tørkes i ovn på 75-100 grader 1-2 timer (eller på 50 grader i 7-8 timer. Da er du sikret at de forblir heeeelt hvite)

1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten “gullfisker” – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret/melisen og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 

3. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll og lag små pikekyss, marengsreder, pavlova eller marengsbunn. 

4. Settes i ovnen på 75-100 grader i minimum 1 1/2 time. Kan gjerne stå i ovnen enda lengre 
(på lav temperatur) 

Kan oppbevares LENGE lufttett. 

Picture

Montering:
Rør ut et beger Skyr Kirsebærkyss med ca. 1-2 dl ferdigpisket kremfløte tilsatt litt sukker. Ha kremen oppi marengs-redene. Legg på kirsebær. 

Picture

Shishebærskyss? kisebærschyss? sissebærkyss?
Prøv å få ti-åringen din til å si KIRSEBÆRKYSS. Vi holdt på å le oss ihjel 🙂

Picture

Picture

Saken er laget i samarbeid med Q-Meieriene
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits