Gjærbakst med eple, kanel og sukker
Om du ikke lager akkurat dette mønsteret, lag heller to små kringler enn en stor tykk. Ofte blir slike tykke kringler med fyll rå i midten og tørre ytterst fordi de er vanskelig å gjennomsteke. Denne er gjort enkel å gjennomsteke. Det tar 15-20 minutter.
Skal jeg dra fram et kritisk punkt må det være skjøtene når ringene skal settes sammen. Klem de GODT sammen. Om de sklir litt i fra hverandre.
I fjor lagde jeg en enkel kringle med eplefyll du kan se her
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
Fyll:
1-2 epler skåret i fine små biter.
50 g brunt sukker
1-2 ts kanel
50 g mykt smør
Skrell og hakk eplet i fine biter. Rør sammen kanel, sukker og smør til en jevn blanding.
Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre + kald eller romtemperer t væske i bakebollen og elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
2. La deigen hvile ca. 20 minutter.
3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Deigen skal være ca. 70 cm x 25 cm. Smør på smør, kanel og sukker.
4. Del den opp i stykker på 10 cm.
5. Legg på eplebiter på hvert deigstykke. Rull sammen.
6. Hekte pølsene sammen i hverandre omtrent som du lager en julelenke. Klem endene GODT sammen.
7. La kringlekransen helve ca. 1 – 1.5 timer.
8. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.
|
|