- Krem.no - https://krem.no -

Klassisk eplekake

Supersaftig eplekake med to egg

Eplekake med sprø mandler, sukker og kanel. Bakt med to egg og et par syrlige, norske høstepler.
Sommeren er på overtid, i løpet av uka er det slutt på varmen. Kveldene er allerede begynt å bli mørkere. Snart er tiden kommet for å fyre i ovnen, tenne lys og bake eplekake. Høst er eplekake for meg, og det er ikke store biten jeg trenger for å kjenne at det er helt greit å gå over i en ny årstid nå. Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Denne er laget med bare to egg og er ikke den største kaka du kan bake (vil tro den holder til 5-6 personer). Vil du bruke en større form (26 cm)  eller lage den i en langpanne kan du doble oppskriften. Mandler på toppen kan sløyfes, og har du ikke brunt sukker, bruk vanlig. 

Eplekake
125 g smør
125 g brunt sukker (eller ta det du har)
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakeplver
1 ts vaniljesukker
3-5 epler
0.5 dl melk
evt. hakkede mandler og perlesukker
sukker og kanel

Slik gjør du:
1. Smør og sukker piskes luftig.
2. Tilsett eggene, ett for ett.
3. Mel og bakepulver og vaniljesukker røres inn til slutt, sammen med melk.
​4. Has i en smurt kakeform 22-24 cm. Eplene skrelles og legges på toppen. Mandler, kanel og sukker strøs på toppen.

Steketemperatur ca. 180 grader (sett på varmluft siste 10 min)
Steketid 30-40 minutter

​Serveres med en kremdott (selvfølgelig), is eller vaniljesaus.

Kos deg med eplekaka – ha en fin høst!