Supersaftig eplekake med to egg
Eplekake med sprø mandler, sukker og kanel. Bakt med to egg og et par syrlige, norske høstepler.
Sommeren er på overtid, i løpet av uka er det slutt på varmen. Kveldene er allerede begynt å bli mørkere. Snart er tiden kommet for å fyre i ovnen, tenne lys og bake eplekake. Høst er eplekake for meg, og det er ikke store biten jeg trenger for å kjenne at det er helt greit å gå over i en ny årstid nå. Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Denne er laget med bare to egg og er ikke den største kaka du kan bake (vil tro den holder til 5-6 personer). Vil du bruke en større form (26 cm) eller lage den i en langpanne kan du doble oppskriften. Mandler på toppen kan sløyfes, og har du ikke brunt sukker, bruk vanlig.
Eplekake 125 g smør 125 g brunt sukker (eller ta det du har) 125 g hvetemel 2 egg 1 ts bakeplver 1 ts vaniljesukker 3-5 epler 0.5 dl melk evt. hakkede mandler og perlesukker sukker og kanel Slik gjør du: Steketemperatur ca. 180 grader (sett på varmluft siste 10 min) Serveres med en kremdott (selvfølgelig), is eller vaniljesaus. |
Kos deg med eplekaka – ha en fin høst!