- Krem.no - https://krem.no -

Klovnekake til barnebursdag

Dropp godteposene, putt alt snopet oppå kaka

Som ung og fremadstormende jobbet jeg i Danmark. Der lagde vi noe som het «Kagemand». Wienerbrødstenger formet som en stor mann, med melis på. Og strødd rundt over det hele, 1/2 kilo «slik» (smågodt) –  minst. I Norge er vi mer vant til langpannekake på bursdager, og her er min fornorskede variant av den danske klassikeren. 

I fjor lagde jeg en royal kake til vår prinsesse Ingrid Alexandra, som fyller år 21. januar. Til vår felles bursdagsfest i år har jeg laget en tradisjonell sjokoladelangpanne og dytta på alt det godteriet jeg kunne finne i skapet. Pluss litt til.  Glem godteposene. Denne komboen blir bursdagens store hit  :) 

Sjokoladelangpanne

7 egg
300 g sukker
100 g sjokolade
270 g smør/margarin
270 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, kakao og bakepulver.
4. Helles i en form kledd med bakepapir ca. 42 x 29 cm
5. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur: 150 g sjokolade blandet med 3-4 ss smør
Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn. Stryk et tynt lag på hele kaken og legg på godteri etter ønske.
 

Reinskjær kantene og lag en kvadrat (ca. 23×23 cm). Skjær ut hode og ben. Plasseres på et fat som vist på bildet. Stryk utover glasur og pynt med godteri. Avskjæret kan du bruke til å lage disse knallgode punsjbollene.

Klovnekaken lagde jeg første gang til et Allers-bilag for over 10 år siden. Syntes den fortjente å bli presentert en gang til : )