- Krem.no - https://krem.no -

Kokoskake med bringebær

Kokos-elskere – se hit! 

Vår i lufta og kake i ovnen. På sånne dager kan man jo bli litt klin kokos av alt sollyset. Min anbefaling: ta deg ei kake. 
Liker du kokos? Denne er til deg.  Kaken er enkel å lage og jeg valgte å steke den i en brødform. Du kan gjerne steke den i en rund springform (ca. 22-24 cm). Steketiden vil da bli noe kortere. Kokosmelk og kokosmasse skal stå og svelle litt på benken før kaka røres sammen. Grunnen er at kokosen skal suge opp væske (og gjøre kaken saftig). Kaka inneholder kun fettet som er i kokosmelken. Det gjør at den kanskje kan oppleves litt tørr dagen etter. Løsningen er å tilsette litt fett i kaken (ca. 75 gram smeltet smør tilsettes på punkt 3.) men det er opp til deg! Den smaker uansett fantastisk når den er helt fersk.

Kokoskake med bringebær
120 g kokos
250 ml (full fat) kokosmelk 

3 egg
220 g sukker
220 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
130 g bringebær – frosne eller friske

Slik gjør du:
1. Bland sammen kokos og kokosmelk. La stå på benken ca. en halv time. 
2. Pisk eggedosis av romtempererte egg og sukker. 
3. Sikt inn det tørre. 
4. Vend inn kokos og bringebær helt til slutt. 
5. Helles i en godt smurt (eller bakepapirkledd) brødform som rommer 1.5 liter.
6. Stekes på 180 grader i 45 – 55 minutter. Sjekk med en bakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen.

 

La kokosmelk og kokos stå å svelle rundt en halv time før du begynner. Pisk eggedosis før du blander inn resten av ingrediensene. 

Rør inn kokosmasse først, så bringebærene. Da er det mindre sjanse for at bringebærene går i stykker. 

Åh, jeg er så svak for kokos! Supergod og saftig så det holder. De friske bringebærene ga kaken en løft. Nam!