- Krem.no - https://krem.no -

Kransekakestenger

Hjemmelaget og godt

Jeg har aldri skjønt helt hvordan jeg skal få til å lage en tilnærmet «proff» kransekake hjemme på kjøkkenbenken. Nå har jeg prøvd, og ja, det ble kjempegodt! Men helt fornøyd er jeg allikevel ikke…

Jeg er veldig glad i kransekake. Og særlig den hjemmelagde. På skolen lærte vi å lage kransekakemasse «industrielt», det vil si, med en hurtighakke. Da sørger man å få massen kjørt til temperaturen er 70-75 grader. Det gjør massen seig og smidig, samtidig som du får en holdbar og lett ristet masse. Vel, jeg har ingen hurtighakke som kan kjøre massen til en sånn temperatur, derfor har jeg prøvd meg frem litt på egenhånd. Og joda, jeg begynner å nærme meg noe, men jeg er fremdeles ikke helt fornøyd med resultatet etter steking. Den «går» litt for mye i ovnen. Ønsket er å ha en mer stabil masse.

Men denne kransekakemassen er veldig fin å jobbe med. Så tar jeg imot tips og råd med takk på hvordan jeg skal få den til å bli litt vakrere etter steking. Kanskje det bare er mengde eggehvite som skal reduseres? Jeg jobber med saken, og i mellomtiden – før jeg kaster meg på ringene og den store kransekaka – her får du oppskrift på noen snasne biter med hjemmelaget kransekake.

Hjemmelaget kransekakemasse
500 g finmalte mandler
500 g melis
3 eggehviter

70 g sjokolade
10-15 g delfiafett
Frysetørket bringebær

Har du lyst til å prøve deg på en stor kransekake? Se den lekre kaka her.

Slik gjør du:
1. Mal mandlene fint. Jeg brukte denne kverna som jeg fikk festa på min nye Kenwood og nei, jeg var ikke redd for at mandlene skulle «slippe» olje. Kjørte male-apparatet på bånn gass. Om du velger å skålde mandlene først må du la dem tørke før du maler dem. (Jeg malte alle med skall).
2. Bland melis og malte mandler.
3. Så helte jeg alt i en bakebolle og satt i en krok og helte i eggehvitene. Du kan gjerne bruke hendene. Kna til du får en fin deig.
4. Klem deigen ut på en bakeplate (som har et bakepapir eller en bakematte som underlag)  og pakk clingfilm rundt. Sett inn i ovnen i en halv-time på 50 grader (IKKE mer!). Deigen skal være god og gjennomvarm. Slapp av, plasten smelter ikke. Kna sammen deigen og sett i kjøleskap noen timer eller til dagen etter.

Rull ut fingertykke pølser. Stek av på 220 grader i 7-10 min

Skjær opp når stengene er litt avkjølt

Sprø utenpå, myk inni. Dypp i sjokolade om du vil. Blir bare bedre om du putter dem i fryseren før de spises.