Bunn:
1 pk Havrekjeks (f.eks Bixit eller Digestive) 120 g smør 3 ss brunt sukker (kan sløyfes) Ostekrem: 3-4 biter mørk sjokolade til dekor Springform 24 eller 26 cm, eller firkantet form |
|
Knus kjeks i en foodprosessor, (evt. tilsett brunt sukker), smeltet smør og klem kjeksblandingen godt sammen i forma. Jeg pleier å sette den i ovnen (180-200 grader i 5-10 min) for å få en litt røstet smak. Deretter skal bunnen avkjøles. Når bunnen er helt kald, pisk kremfløte, mens du i en annen bolle pisker sammen kremost, sukker, sitronsaft og vaniljesukker (gjerne med ekte vanilje). Når ostemassen er glatt blandes kremfløte og ostemasse sammen.
Knus kjeks i en plastpose til du har fått passe store biter og bland inn i kremen. Helles på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap til dagen etter. (Til dere som har brukt Kornmo som det opprinnelig sto i denne oppskriften tidligere – bytt til Bixit eller Digestivekjeks. Da blir bunnen mindre smulete)
Knus kjeks i en plastpose til du har fått passe store biter og bland inn i kremen. Helles på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap til dagen etter. (Til dere som har brukt Kornmo som det opprinnelig sto i denne oppskriften tidligere – bytt til Bixit eller Digestivekjeks. Da blir bunnen mindre smulete)
Jeg har et coctailbær til pynt, men til denne kaka smaker det absolutt best med friske (bringe)bær til.
|
|
|
|