- Krem.no - https://krem.no -

Krem-dott-no’s Oreodrøm

Bunn:
1 pk Havrekjeks  (f.eks Bixit eller Digestive)
120 g smør
3 ss brunt sukker (kan sløyfes)

Ostekrem:
1/3 l kremfløte
400 g  Philadelphiaost eller nøytral kremost
80 g sukker
2 ts sitronsaft
2 ts vanljesukker
100 g knuste oreokjeks (ca. 10 stk)

3-4 biter mørk sjokolade til dekor

Springform 24 eller 26 cm, eller firkantet form
25x 36 cm.

Knus kjeks i en foodprosessor, (evt. tilsett brunt sukker), smeltet smør og klem kjeksblandingen godt sammen i forma. Jeg pleier å sette den i ovnen (180-200 grader i 5-10 min) for å få en litt røstet smak. Deretter skal bunnen avkjøles. Når bunnen er helt kald, pisk kremfløte, mens du i en annen bolle pisker sammen kremost, sukker, sitronsaft og vaniljesukker (gjerne med ekte vanilje). Når ostemassen er glatt blandes kremfløte og ostemasse sammen. 
Knus kjeks i en plastpose til du har fått passe store biter og bland inn i kremen. Helles på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap til dagen etter.  (Til dere som har brukt Kornmo som det opprinnelig sto i denne oppskriften tidligere – bytt til Bixit eller Digestivekjeks. Da blir bunnen mindre smulete)

Jeg har et coctailbær til pynt, men til denne kaka smaker det absolutt best med friske (bringe)bær til.

Ostemasse og pisket kremfløte blandes.

Stryk ut og sett i kjøleskap natten over.

Bland inn knuste kjeksbiter helt til slutt. Vend inn!

Kremen strykes ut på den avkjølte kjeksbunnen.

En av verdens mest kjente kjeks i en av verdens beste ostekaker.

Her har jeg smeltet sjokolade, brukt en skje og laget mønster på kryss og tvers. Lett som bare det!