Krem.no feirer ett år som blogg

Krem.no feirer ett år som blogg

Looking back…

For nøyaktig ett år siden i dag la jeg ut mitt første blogginnlegg. Krem.no har eksistert som nettsted i snart 14 år, men har fått et løft det siste året. Det kan jeg takke DERE, kjære kremvenner for! Derfor er det dere som skal få gaver denne gang. Legg igjen en kommentar i feltet under, og du er med i trekningen av tre gavepakker fra Mors Hjemmebakte og Odense marsipan. Mye har skjedd og her får du noen tanker om mitt første blogg-år.

Dette er historien: På forsommeren 2012 forsvant krem.no fra nettet. Sidene ble laget i 1999 og hadde blitt oppgradert et par ganger, men var gamle, og krasjet etter en serveroppgradering. Kremsidene hadde stått mer eller mindre urørt i mange år og jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle gjøre videre. Kanskje jeg rett og slett skulle legge ned hele siden? Jeg innhentet en prisvurdering på domenet og gikk i tenkeboksen. I dag, et år etter, er krem.no en av de mest leste bakebloggene i Norge og grunnen til at jeg nå har startet å jobbe for meg selv. 

Men tilbake til krem-kræsjen i fjor sommer. Hva skulle jeg gjøre? Web-venninne Ellen rådet meg: Lag en blogg, da vel. Gratis, enkelt og fiks ferdig på kort tid. – Okei, sa jeg. – Jeg gir det et forsøk, men du må hjelpe meg, for jeg har aldri lest en blogg før og kan ingen ting om det! Ellen hjalp meg i gang, og før jeg visste ordet av det hadde jeg en blogg. 

Begynte å surfe nettet på leit etter gode matblogger. Fant tidlig ut at det var viktig å skille seg ut.  Jeg har aldri laget en cup cake i hele mitt liv, og fant fort ut at jeg ikke er en rosa-kake-blogger. Da jeg i 1999 startet krem.no var det for å benytte konditorkunnskapen jeg hadde opparbeidet meg gjennom mange år. Selv om det er mange år siden jeg har jobbet som konditor er det en del av min identitet, og etterhvert som bloggingen tok av fant jeg tilbake til gleden ved å bake, dekorere og dele erfaringer med andre. Etterhvert tok krem.no mer og mer tid. Full jobb og to barn som krever oppfølging gjorde at jeg ved juletider tok en beslutning: Jeg vil ha mer tid til barna mine og satse fullt som blogger, frilansskribent og konditor-konsulent!

Jeg har i løpet av året blitt plukket ut endel ganger på lesernes VG, og ble i mai spurt om å være ukens matblogger på godt.no. De ville ha en lanpannekake. Sjokoladelangpanne? – Ja, sa Camilla i VG. – Med kokos på toppen. Svelg. Jeg er Norgesmester i konditorkunst, også ber de om en langpannekake. Med kokos. Svelg igjen. Jeg lagde den kaka tre ganger før de ble fornøyd. Det viste seg å være et lykketreff. Samme dag som jeg sluttet i min faste jobb sto saken på trykk i VG og ble samtidig publisert på godt.no. Og for en respons! Langpannekaka ble saken med flest klikk på godt.no i deres historie. 

– Kan du komme på et møte til uka, spurte VG? Og dermed var samarbeidet om bakeskolen i gang. I sommer har jeg vist seks klassikere til godt.no og VGs lesere. Sakene har fungert veldig godt, derfor ble jeg spurt om å lage et bær-spesial denne høsten.  I «Bakeskolen» handler det om å formidle bakeglede. Det handler om å vise at ting kan gjøres enkelt, og om hvor viktig grunnleggende bakekunnskap er for å lykkes. Dette er en filosofi jeg vil fortsette å bygge min kremdott på.  

Etterhvert har jeg fått flere og flere oppdrag, og for kort tid tilbake inngikk jeg et samarbeid med min drømmepartner: Q-meieriene. Og jeg ønsker meg flere sponsorer! 

Det har vært et eventyrlig første blogg-år for krem.no og jeg er så stolt av alt jeg har fått til med kremdotten min. Jeg håper du vil følge meg videre, og takker alle som har heiet på meg, spesielt min kjære søster som jeg tror snart tar over som manager, haha. (Hun har alle planene klare både for bakebok og TV-karrière 🙂 )  Tusen takk alle sammen!

Her kommer en oversikt over de mest populære oppskriftene:

Picture

1. Banankake (ingen over, ingen under, ingen ved siden). Denne ruler milevis foran alle andre…
Picture

2. Vaniljekrem – grunnoppskrift
Picture

3. Firkløverkake
Picture

4. Suksessterte
Picture

5. Kakedekorering – mine tips til hvordan dekorere kaker.

Takk for alle kommentarer og konstruktive tilbakemeldinger! Skriv gjerne en hilsen i feltet under, så er det kanskje du som får en overraskelse i posten 🙂

10.9.2013  - Tusen, tusen takk for alle hyggelige kommentarer fra kjente og ukjente, det varmer 🙂 Jeg har trukket tre vinnere i dag, og Ingrid, Susanne og Mathilde vinner premie fra Mors Hjemmebakte og Odense marsipan. Hurra!

51 Kommentarer
 • Skrevet på05:43, 10. september 2013

  gratulerer

 • yennhi
  Svar
  Skrevet på06:23, 10. september 2013

  Gratulerer så mye med 1 år!

 • marlene bakken
  Svar
  Skrevet på06:52, 10. september 2013

  Gratulerer! flott blogg med mye inspirasjon:-)

 • karen bech
  Svar
  Skrevet på09:11, 10. september 2013

  Gratulerer lykke til videre.

 • Lise S
  Svar
  Skrevet på09:14, 10. september 2013

  Gratulerer med jubileum! Du har skapt en flott blogg med fristende oppskrifter som inspirerer alle oss som ikke er konditorer, men som likevel gleder oss over baking og påfølgende smaking. Ser fram til fortsettelsen – lykke til!

 • I.H
  Svar
  Skrevet på10:36, 10. september 2013

  Gratulerer med dagen!
  Jeg er sikker på at bloggen har inspirert og hjulpet mange 🙂

 • Ida Lind
  Svar
  Skrevet på13:08, 10. september 2013

  For en fantastisk flott samling med oppskrifter!
  Her fant jeg mye inspirasjon til helgen 🙂
  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

 • Julie S.
  Svar
  Skrevet på13:25, 10. september 2013

  Gratulerer med jubileum 🙂

 • Skrevet på14:15, 10. september 2013

  Gratulerer med 1 år. Du har en fantastisk blogg med flotte bilder og oppskrifter 🙂

 • Maja
  Svar
  Skrevet på15:40, 12. september 2013

  Hei! Jeg har fulgt bloggen din i litt over et halvt år! Jeg liker aller best att det er en blogg som viser ekte bakerglede. Jeg får lyst til å bake av å se på bildene og bildene av ferdige kaker/bakst ser så utrolig gode ut og oppnåelige å få til av en enkel bakemamma som meg. Jeg har deg som ‘favoritt’ på pc.n min og hver gang jeg skal bake noe, både til hverdags og fest så stikker jeg innom for inspirasjon. Det siste jeg bakte var firkløverkaka (igjen…..) Den er en favoritt her i huset. 🙂 Masse lykke til videre!

 • Konditor-Elin
  Svar
  Skrevet på01:45, 13. september 2013

  Hei Maja og takk for veldig hyggelig hilsen. Når jeg leser kommentaren din blir jeg rett og slett varm om hjerterota – da har bloggen min oppnådd sin hensikt! Tusen takk for at du følger meg, så håper jeg at vi fortsetter å treffes på denne måten – på krem.no 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kardemommeknuter

Det nærmer seg høstferie og her på Østlandet...

Komtessevafler

Det er mange som ønsker at jeg skal...

Butikken er åpen!

I lang tid har jeg fått spørsmål om...

Tosca-eplekake

Her en dag fikk jeg tilsendt en oppskrift...

Hyttesnurrer

Jeg skal snart på hyttetur med jentegjengen. Noe...