- Krem.no - https://krem.no -

Krumkaker

Egentlig skulle jeg lage disse som krumkaker, men så manglet jeg den dingsen man trenger for å lage den kremmerhusformen. Tok en smultring-steke-pinne og rullet dem sammen . Har du ikke sånn pinne kan du for eksempel teipe sammen et kobbel av grillpinner? Om noen har andre forslag – fyr løs i kommentarfeltet. Det går også fint å lage små desserter av krumkakene ved å legge dem over en kopp, slik at de stivner og blir til små skåler. Kan fylles med for eksempel multekrem.

Oppskriften har jeg fått av min svigermor og er opprinnelig med vikingmelk. Vikingmelk er kondensert melk uten til satt sukker og ikke i produksjon lenger. Jeg er klar over at noen har startet å produsere den og vil du heller bruke usøtet kondensert melk (det som tilsvarer vikingmelk) kan du tilsette 100 g sukker mer.

I min oppskrift har jeg brukt søtet kondensert melk og heller redusert sukkermengden i den opprinnelige oppskriften. Funka fjell!


Min røre ble stående både to og tre dager før jeg fikk stekt opp alt sammen, og det går helt fint bare du tilsetter vann i røra. Den trenger å bli mer flytende etter å ha stått en stund. Til sammen tilsatte jeg ca. en halv dl vann per dag. Det gikk helt fint, bruk gjerne mer om du må.

Jeg brukte litt tid på å få dreisen på stekingen. Jeg skylder på dårlig jern, men husk at du må rulle den flate kaken rett på pinnen, mens den er i jernet. Ja, du kommer til å brenne deg på fingrene, men såpass må man tåle..



Krumkaker (30-40 stk)
3 egg
150 gram sukker
125 g smør
125 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g søtet kondensert melk (1/2 boks)
2-4 ss vann

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smøret og hell i.
3. Tilsett kondensert melk.
4. Sikt inn det tørre. Rør til du har en glatt røre.
5. Juster konsistensen med vann.

Alt du trenger …
Ferdig røre, klar til steking
Ha i ca. 1 ss røre i jernet
Rull kaken raskt sammen, avkjøl på rist
Oppbevares i tett boks