- Krem.no - https://krem.no -

Lag ditt eget kakestrøssel

Leter du også etter kakestrøssel til 17. mai? Jeg fant det ikke. Løsning? Lage det selv!

Som tenkt, så gjort. Dette er faktisk veldig enkelt.
Du lager en eggehviteglasur, farger en skål rød og en blå + en har en skål med hvit. Putt eggehviteglasuren i sprøytepose, eller i en vanlig frysepose. Klipp et lite hull og lag striper. La tørke noen timer. Ferdig!

For å få til fine farger bør du bruke konsentrerte farger, enten gele eller pulver. Sikt melisen før du begynner.

Vanligvis bruker jeg å lage sprøytepose av matpapir, men ettersom mange ikke får til å lage det har jeg her brukt vanlig frysepose. Den ene sprakk (just saying) men ellers funka det helt ok. Det viktige er at du klarer å lage et lite hull, sånn at stripene ikke blir for tykke.

Se på bildene under for å forstå hvordan jeg har gjort det.

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Sett inn kun en av vispene i en håndmikser og pisk til du har en hvit seig masse. Du kan også bruke en vanlig tresleiv (da må du røre ekstra kraftig og lenge). Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg skal lage eggehviteglasur, men bare rører eggehvite og melis sammen til rett konsistens.


Utgangspunktet er siktet melis, konsentrert farge, eggehvite og sitronsaft
Bland inn farge til du er fornøyd..

Klipp hullet så lite som mulig. Lag striper på et bakeark.
La platene tørke i romtemperatur 2-3 timer.
Etter et par-tre timer kan du dra stripene med glasur sammen og knuse dem mellom hendene.
Fikk lyst til å lage litt annen pynt også.
Det er jo bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage..
Hjemmelaget strøssel har sånn ca evig holdbarhet. Hell på en tett boks eller glass og oppbevar i romtemperatur skånet for sterkt lys.