Lett eplekake du kan lage uten mål (og mening)
Min mamma slumper. Og derfor skylder jeg alltid på henne når jeg plutselig får trang til å slenge sammen noe uten oppskrift. Særlig hvis resultatet ikke blir vellykka.
Denne kaka er velsignet fri for alt som heter presisjon og nøyaktighet. Dette er en sånn kake hvor det nesten ikke kan gå galt, skjønner du. Og jeg ELSKER å kunne dele sånne superduper-enkle herrrrlige kaker med dere, mine kloke følgere. For, av og til må man bare gi litt blaffen. La humla suse og slenge noe sammen – dytte det i ovnen og se hva som kommer ut.
Kakeoppskriften er tøyelig og bøyelig – alt du trenger er tre like store kopper eller glass. Du begynner med å kakke egg i den første koppen. Vil du lage en litt stor kake bruker du 5 egg, en litt mindre – bruk 3. Så måler du sånn cirka samme mengde med mel og sukker i de to andre koppene. Pisk egg og sukker, sikt inn mel – ha i en dæsj vaniljesukker om du vil, vend det inn i eggedosisen, og så er kaka nesten ferdig. Bare skrell noen epler som du har i forma helt til slutt.
Stek kaka i den forma du måtte ha. Jeg brukte en litt for snau form på 20 cm til min kake i dag (med 3 egg) – den ble veldig god, men måtte steke nesten en time. Bruk gjerne en liten langpanne. Da er kaka ferdig på 25-30 minutter. Bruker du en springform på 24-26 cm – beregn litt lenger steketid. Alt avhenger av hvor tykk kaka blir, og hvor mye epler du har i. Jeg kan godt like MYE epler, derfor tok det også litt lenger tid å steke.
Eplene faller til bunns, og den kan gjerne serveres opp ned. Men sørg for all del å servere noe TIL denne eplekaka. Den er helt uten fett og minner om et sukkerbrød. Derfor smaker den veldig godt med en kremdott til. Overrasket?
3 egg
1 kopp sukker (tilsvarende kopp med eggmengde)
1 kopp mel (tilsvarende kopp med eggmengde)
evt 1 ts vaniljesukker
3 epler tilsatt kanel og sukker
Slik gjør du:
1. Mål opp eggmengde og mål så opp tilsvarende mengde sukker og mel i like store kopper eller glass.
2. Pisk sukker og egg til luftig eggedosis mens du skreller eplene.
3. Sikt inn mel og evt. vaniljesukker. Vend inn med en slikkepott.
4. Tilsett 2 ss brunt sukker (eller hvitt) og ca. 2 ts kanel i en pose og ha eplebitene i. Rist godt.
5. Hell røra i en smurt form. Ta den du har – dette blir godt uansett.
6. Legg eplebiter på og stek på 175 grader – til den er ferdig. For å finne ut det må du bruke en bakepinne. Stikk den i kaka (i midten). Henger det deig igjen på pinnen må den steke lenger. Liten form – steketid på ca. 45min til 1 time. Vid form eller liten langpanne – ca. 30 minutter. Har du varmluft – skru på den etter en halvtime om kaka ikke er ferdig.
Serveres lun med et dryss melis og vaniljesaus, pisket krem eller iskrem.
|
|