- Krem.no - https://krem.no -

Lettvint rabarbrakake

Lun rabarbraglede

Har du lyst på en lettvint kake som smaker både syrlig og søtt? Her får du en klassiker. Bare tilsett en kremdott. Så var det helg!

Hva slags kake er dette? Jo, det er en helt vanlig formkake som på fagspråket kalles likeverdighetsmasse. Den består av like deler smør, sukker, mel og egg og for å si det enkelt: du trenger ingen annen oppskrift for denne type kake. Jeg bruker den til det meste enten det er eplekake, muffins, sitronkake, formkake eller i dette tilfellet – rabarbrakake. Ettersom kaka er litt tung valgte jeg en litt større springform enn vanlig. Denne er ca. 26 cm i diameter. Da får du den akkurat passe tykk.

Når kaka ikke er så tykk blir den lettere å steke. Rabarbra inneholder en del fuktighet, derfor har jeg ikke stappet altfor mye i kakerøra. For mye rabarbra vil gjøre den vanskelig å få gjennomstekt. Denne stekte over tre kvarter, så ha tålmodighet. Syrligheten er også ganske heftig, og balansen søtt og syrlig syntes jeg er akkurat passe når man putter i passe store biter.

På toppen har jeg drysset litt brunt sukker, noe som ikke syntes på bildet, men som er med på å gi litt ekstra krønsj.

Rabarbra kan du dele i biter og fryse. Tenk å lage denne kaka en bitende kald januardag? Eller kanskje du heller vil gå for en smuldrepai? Personlig er jeg svak for denne luksusvarianten: Rabarbrapai med vaniljekrem

Uansett – lag noe godt av rabarbra. For nå er rabarbraen best!

Rabarbrakake
180 g smør
180 g sukker
180 g hvetemel
4 egg
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

2-3 stilker rabarbra kuttet i biter

Springform 24-26 cm i diameter

Vask rabarbra og kutt i biter. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Helles over i en smurt springform. Dytt biter av rabarbra i kaken. Dryss på sukker på toppen før du setter den ovnen på ca. 180 grader. Stekes 35-50 minutter. Siste 20 minuttene satte jeg på varmluft. (Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, stek videre).

Avkjøl kaka helt før du legger på for eksempel heklet brikke. Dryss over melis.

Kjempesaftig og god kake som holder seg i flere dager. Om den skulle bli noen dager gammel – noe jeg betviler – oppbevar den i kjøleskapet. Aller best smaker den litt lun, gjerne med en real kremdott til. God helg kjære kremvenn!