Lun rabarbraglede
Når kaka ikke er så tykk blir den lettere å steke. Rabarbra inneholder en del fuktighet, derfor har jeg ikke stappet altfor mye i kakerøra. For mye rabarbra vil gjøre den vanskelig å få gjennomstekt. Denne stekte over tre kvarter, så ha tålmodighet. Syrligheten er også ganske heftig, og balansen søtt og syrlig syntes jeg er akkurat passe når man putter i passe store biter.
På toppen har jeg drysset litt brunt sukker, noe som ikke syntes på bildet, men som er med på å gi litt ekstra krønsj.
Rabarbra kan du dele i biter og fryse. Tenk å lage denne kaka en bitende kald januardag? Eller kanskje du heller vil gå for en smuldrepai? Personlig er jeg svak for denne luksusvarianten: Rabarbrapai med vaniljekrem
Uansett – lag noe godt av rabarbra. For nå er rabarbraen best!
180 g smør
180 g sukker
180 g hvetemel
4 egg
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2-3 stilker rabarbra kuttet i biter
Springform 24-26 cm i diameter
Vask rabarbra og kutt i biter. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Helles over i en smurt springform. Dytt biter av rabarbra i kaken. Dryss på sukker på toppen før du setter den ovnen på ca. 180 grader. Stekes 35-50 minutter. Siste 20 minuttene satte jeg på varmluft. (Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, stek videre).
|
|