- Krem.no - https://krem.no -

Liten sjokoladekake med bringebær

Lite søt dessertkake med smak av sjokolade og bringebær

Trenger du et desserttips i varmen? Lag denne kaken med frisk smak av bringebær! Den er ikke særlig søt og serveres med friske bær, is eller vaniljesaus. 
Etter ei uke i spania fikk jeg hele dagen i bringebærhekken til foreldrene mine i går. Der var det SÅ mye bringebær at jeg måtte spørre dere, mine kjære følgere, hva jeg skulle gjøre med alt. Og et av forslagene (fra Anne Gro) var å bake bærene inn i en brownie-aktig kake. Som sagt, så gjort! 

Dette er en oppskrift jeg har hatt liggende i årevis, men jeg har forenklet den noe. Dessertkaken er liten (holder til 4-6 personer) og er lite søt. Bare 50 g sukker er veldig lite tenker du kanskje, men jeg syntes det er godt når kaken smaker av sjokolade og bær og ikke bare søtt. Når det er sagt, om du liker det litt søtere kan du gjerne øke sukkermengden til 75- 100g. Da blir det mer likt en seig brownie. 

Det som gjør denne så god er at den er blir sånn mjuk i midten (om den ikke blir stekt for lenge!). Jeg glemte meg helt bort og stekte den for lenge. Da ble den litt for fast, men joda – det er jo godt likevel. 

Husk at dette er en kake du spiser med tilbehør til. Den trenger enten bær, bærsaus, litt is, vaniljesaus eller krem til. Nydelig til kaffe. 

Liten sjokoladekake med bringebær (til 4-6 personer)
75 g smør/ margarin
75 g sjokolade (mørk)
100-125 g friske eller frosne bringebær
2 egg
50 g sukker
75 g mel
25 g kakao

ca. 125 g bringebær til pynt
melis

Slik gjør du:
1. Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av sukker og egg
3. Bland smør og sjokolade inn i eggedosis. 
4. Sikt inn det tørre.
5. Vend inn bringebærene.
6. Hell i en 20 cm form kledd med bakepapir.
7. Stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. 
8. Avkjøl litt og server med friske bær, is, vaniljesaus eller krem. 

Smelt smør og sjokolade sammen. Vei opp det tørre, bringebær, egg og sukker. Dette er en kake som det går fort å smelle sammen. 

Legg på godt med bær og server den mens den er litt lun…

….gjerne med litt is, vaniljesaus eller krem til. Et melisdryss gjør kaka ekstra lekker. Holder til 4-6 personer.