- Krem.no - https://krem.no -

Mai-bløtkake

Maikake med hvit kant

Reklame: Til maifesten har jeg laget bløtkake med sukkerpasta, som du enkelt lager selv.
​(Blogginnlegget er laget i samarbeid med Hoff potetmel).
Hurra – er det ikke fantastisk at det er blitt vår og mai! Jeg har i samarbeid med potetmel.no bakt en bløtkake med sukkerpasta og bær. Den kan gjerne fylles med krem og fryses, så kan du ta den opp fra fryseren et døgn før den skal spises og gjøre den ferdig da. 

Oppskriften på sukkerpasta laget med potetmel bruker jeg alltid når jeg skal bake kaker med hvitt trekk. Det er søtt, ja, men sitronsaften gjør at det ikke er så mektig som du tror. Det smaker litt som engelsk konfekt. Porsjonen jeg har satt opp under er ganske stor. Skal du bare lage en kake kan den halveres. 

Sukkerpastaen blir fort hard, så pass på å pakke den godt inn i plast og kna den myk før den skal kjevles. Syntes du den er tørr og vanskelig å få sammen, tilsett litt væske (vann) og kna den med krok i en bakemaskin. 

​Sukkerbrød
5 egg
125 g sukker
75 g Hoff potetmel
75 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg.
2. Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel. Vendes inn det tørre litt etter litt forsiktig med en slikkepott.
3. Helles i en smurt springform ca. 24 cm og stekes på 180 grader 25-35 minutter.

Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g Hoff potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter.
2. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn på maks styrke ca. 15-20 sekunder, eller smelt gelatinen i 2 ss kokende vann.
3. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin (bruk eltekrok). Juster med melis/ vann til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 

Slik lager du kaken:
Du trenger ca. 5 dl kremfløte tilsatt ca. 4 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær) 1 kurv jordbær, 200 g blåbær.

Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. 
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.  

Slik legger du på sukkerpastaen og pynter den:
Kna sukkerpastaen myk (tilsett litt vann/ melis om den er tørr/bløt) og kjevle den avlang. Tykkelse ca. 2-3 mm. Bruk melis over og under så den ikke setter seg fast i bordet. Bruk en linjal/ målebånd og skjær med et pizzahjul høyde ca. 85-90 cm x 10 cm* (*mål så den går 3-4 cm over kanten på kaken). Rull den sammen. Rull den så ut igjen rundt kaken. Bruk fingrene og lag «bølgete» mønster på toppen av kaken. Legg frukt og bær på toppen og pynt med et bånd.