- Krem.no - https://krem.no -

Makroner

Mine små «Amaretti biscuits» , som rett og slett er små mandelmakroner.

Macaroons, som man kan sette sammen med forskjellige fyllinger.

Terningkast seks. (Sånn mener jeg en perfekt makron skal se ut).
Makroner
2 eggehviter
50 g sukker
110 g melis
60 g malte mandler

Stekes på 170 grader 15-20 min (avhenger av størrelse).

Pisk eggehvitene til marengs. Dryss i sukkeret  litt etter litt og pisk stivt. Mal mandlene (jeg liker at de ikke er helt finmalte) og tilsett melisen. Mal melis og mandler sammen litt til. Bland melis og mandler inn i den stivpiskede eggehviten. Skal du lage macaroons – bruk en mikser (slår ut luften og gjør massen bløt). Skal du lage krakkelerte makroner – vend inn melis og mandler forsiktig. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut på en bakeplate.

Jeg mangler trening. Seriøst! (som seksåringen min har begynt å si). Jeg har knapt lagd makroner siden svenneprøven på begynnelsen av nittitallet, og det merkes. Derfor ble det to porsjoner med makroner i dag. Den første ble macaroons-aktige – flate og glatte oppå. Jeg hadde jo ikke tenkt å lage sånne (altfor trendy), derfor lagde jeg en ny porsjon. Denne gang var jeg veldig bevisst på å bevare luften i marengsen og bare vende mandler og melis forsiktig  inn i den stivpiskete eggehviten, slik at massen ikke ble flytende når den skulle sprøytes ut på plate. Makroner skal etter min mening ha en pen krakelering og ikke være større enn 4-5 cm i diameter. Disse kan benyttes som bunn til Sarah Bernard, i bunnen på en Trifle eller rett og slett bare maules på lik linje med smågodt. I dag skulle lage en dessert med små Amaretti makroner (minimakroner), derfor lagde jeg noen søte små også. Selv om oppskriften virker liten blir dette maaange makroner. Halvparten av mine makroner ligger i magen, resten er i fryser’n.

Pisk eggehvitene. Når hvitten begynner å bli stiv, tilsett sukker litt etter litt.Ha i melis/mandler og vend inn.

Hell massen i en sprøytepose. Gjør det mye enklere å få jevne, glatte makroner 🙂

Porsjon 1: Denne massen ble bløt og fløt ut.

Porsjon 2: Småmakroner som beholdt fasongen etter at de var stekt.

Da jeg jobbet på The Dorchester Hotel i London brukte vi italienske Amaretti Biscuits. De dekorative boksene ble med meg hjem til mitt kjøkken 🙂

En bukett makroner fra meg til deg!