Saftig, marmorert formkake med blåbærsmak
Marmorkake med blåbær
300 g smør
300 g sukker
6 egg
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
ca.1 dl blåbærsyltetøy/ hele blåbær
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
Bland inn blåbær i ca. halvparten av røra. Jeg brukte to sprøyteposer og sprøytet først litt hvit masse i bunnen, deretter den blå, før jeg avsluttet med lys masse på toppen. Bruk en pinne og rør litt rundt for å få mønster. Ikke rør for mye.
Hell i en godt smurt form og stek nest nederst i ovnen på ca. 180 grader. Trenger 35- 45 minutter, av og til litt lenger. (Bruk en bakepinne for å sjekke)
Rør sammen melis og vann og ha på kaken før servering.