Min dom over Kenwood Chef Sense XL 

Sponset / Min dom over Kenwood Chef Sense XL 

Bilde

Solid maskin for deg som baker litt større porsjoner

Før jul i fjor fikk jeg Kenwoods nye kjøkkenmaskin, Kenwood Chef Sense XL. Det er først nå, etter snart ett års bruk, jeg føler jeg kan gi en god beskrivelse av denne maskinen. Sponset innlegg.
La meg først si at dette er en maskin jeg har fått av Kenwood. Før jeg fikk denne hadde jeg en Kenwood Major i tyve år. Den ga jeg bort, ettersom den fortsatt var fullt brukbar.

Bilde

Bilde

Jeg har brukt den nye maskinen min MYE. Og ja, den innfrir. I aller høyeste grad.

Om maskinen
Dette er en XL-maskin, det betyr at bollen rommer hele 6.7 liter. Det er mye. Den er ment på kraftig bruk, og stort volum. Styrken er på hele 1200 watt – en skikkelig kraftkar. Perfekt til å elte deiger, piske masser med mer enn 2-3 egg og velegnet til store langpannekaker. Den har en myk oppstart og trinnløs regulering av hastigheten. En intelligent kontroll gir mindre søl og ingrediensene blandes forsiktig sammen. Det følger med sprutsikkert lokk, grind, visp og krok, samt en praktisk «overgang», slik at du kan bruke alle dine Kenwoodredskaper. Røre/piskeredskapene til maskinen kan justeres, slik at de kommer lenger ned eller opp i bollen. Maskinen åpnes med en praktisk hendel bak.

Litt for stor?
I mange tilfeller er svaret ja. Jeg bruker nok helst en vanlig håndmikser til mindre masser, men samtidig er jeg blitt positivt overrasket over hvor fint den fungerer – også til mindre oppgaver. Den skryter av å kunne piske hele 16 eggehviter, men jeg vil heller skryte av at jeg faktisk har brukt den til kun å piske to. Da måtte jeg «hjelpe» bollen litt opp til vispen, sånn i starten, men for et fantastisk volum denne maskinen gir. Den er nok også for stor for kaker med 2-3 egg, men jovisst går det. Dette er heller ikke en maskin du trenger dersom du bare skal piske en kartong kremfløte i ny og ne.

Hvordan piske krem?

Perfelt til elting og pisking
Chef XL Sense’s sterke side er uten tvil evnen til å elte deiger og til å piske luft inn i masser. Den er nesten litt for sterk. Jeg har eltet gjærdeiger på bånn gass, med lunken væske med det resultat at deigen har blitt for varm. En deig trenger kraftig elting – og denne klarer jobben, uten at jeg behøver være redd for at deigen ikke får nok bank (og gjærdeiger lages heretter med kald væske). Det eneste minuset er at den hopper i meste laget. Det er ikke mulig å gå i fra maskinen mens den elter på sitt kraftigste. Den må holdes i ro.

Her kan du lese mine 12 tips for å lykkes med gjærdeig

Hva bruker jeg maskinen mest til?
Gjærdeiger. Uten tvil. Helt ned til 3.5 dl væske og opp til en liter (minst). Perfekt også til deiger med mye grovt mel – den er så sterk.. Og til marengs. Jeg hadde også vært helt hjelpeløs om jeg ikke hadde hatt den til å lage jordbærsyltetøy. Bruker en Kenwoodkvern til jobben, og kan fortsette å bruke denne løsningen takket være overgangen som følger med den nye maskinen. Til sukkerbrød er den perfekt. Lager gjerne to i slengen med en så stor bolle. (Da må du helst ha plass til å steke to i ovnen samtidig)

Redskap kan vaskes i oppvaskmaskin
Det jeg kanskje er aller mest fornøyd med er at røreredskapene kan vaskes i oppvaskmaskin. Alle røre/piske redskapene har fått et belegg som gjør at de ikke oksiderer (blir svart)  kontakt med vann og såpe. Er også fornøyd med at jeg får vasket den store bolle i oppvaskmaskinen. Supert!

Hvor er slikkepotten på gridnen?
​Her en dag ble jeg sittende å se på et matlagingsprogram på en utenlandsk TV-kanal, og da så jeg en ny Kenwoodmaskin (Chef) med «slikkepott-vinger» på K-grinden. Sånn vil jeg også ha! Vet ikke om man kan få det i Norge, men setter det herved opp på ønskelista.

Bruker du utstyret til bakemaskinen din riktig?

Totalt sett
Imponert. Intet mindre. Og det har ikke så mye med at jeg har fått maskinen gratis. Denne maskinen hadde jeg kjøpt selv, fordi den trolig vil holde i 20 år – akkurat som min gamle Kenwood. Den er enkel å bruke, solid, lett å rengjøre og med 1200 watt gjør den jobben med grovbrødene skikkelig også. Men, tenk deg om før du kjøper XL’modellen. Kan hende behøver du «bare» en bolle som tar 4.6 liter.

Bilde

​Du kan lese mer informasjon om maskinen på sidene hvor jeg markerte at kremdotten min (krem.no) fylte femten år og en av gavene jeg fikk dele ut var en Kenwood Chef Sense XL.

6 Kommentarer
 • Anita norsted
  Svar
  Skrevet på17:47, 29. september 2015

  K spade med slikkepott finnes absolutt i norge👍 Kjøpt på norsk nettside👍 Super bra!

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på18:40, 29. september 2015

   Så bra da! Da har mor ført opp denne på ønskelista til jul 🙂

 • Anja
  Svar
  Skrevet på17:28, 13. januar 2016

  Synes min kenwood chef sense xl knaker mye når den elter brøddeig. Er det normalt? Høres nesten ut som at den skal knekke sammen.

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på17:44, 13. januar 2016

   Vet du, det opplevde jeg for første gang i dag også! Har aldri hørt den lyden før – i dag knaket den skikkelig. Om det er normalt vet jeg ikke, men det kan kanskje hjelpe å smøre maskinen. Jeg skal se litt på instruksjonsboka i alle fall 🙂

   • Christian
    Svar
    Skrevet på22:33, 20. oktober 2016

    Hvordan gikk det med knakingen i maskinen? Hjalp det å smøre maskinen, eller var det alvorligere ting på ferde?
    Hilsen en som vurderer Chef, men anser levetid og kvalitet som for viktig til å overlate til tilfeldighetene 🙂

   • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:05, 21. oktober 2016

    Hei Christian
    Nei, knakingen har ikke gått over, jeg har heller ikke smurt. Det oppstår kun når jeg kjører tunge, grove deiger (noe som er sjelden). Har ikke opplevd at den har blitt forringet på noen som helst måte etter at knakingen begynte.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Januarkake

I går fylte jeg femti, og jammen rundet...

Stjernekringle

Denne bollekaka har versert i sosiale medier i...

Jaffa cakes

Jaffakaker er hyttemat i vår familie. Vi spiser...

Små bringebærpaier

Du som kjenner lemon meringue pie vil se...

Bringebær curd

Jeg har i mange år laget bringebærcurd som...