- Krem.no - https://krem.no -

Mini-pavlova med sitronkrem og påskesjokolade

Knasende sprø marengsreder med sitronkrem, kremfløte og sjokoladeegg

Lyst på en enkel dessert du kan lage nesten helt ferdig FØR du drar på hytta? Små marengsreder en lett å lage og kan oppbevares leeeenge (når de pakkes lufttett.)
Det fine med disse små marengsredene er at de kan lages ferdig lenge før du trenger dem. Pakk redene godt inn og ta med på hytta da vel! Bare pisk opp litt kremfløte, legg på noen knasende gode sjokoladeegg og server! Og ja, det glemte jeg nesten – har du lyst på å legge et lag med lemon curd i bunnen blir det jo ekstra, ekstra godt, da.

​Lemon curd kan kjøpes ferdig i butikk (i butikker med større utvalg) men det er superenkelt å lage selv også. 

Om du vil lese mer om marengs kan du gjøre det her.

Mini-pavlova / marengsreder (ca. 12 stk)

3 eggehviter (ca. 100g)
150 g fint sukker

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bruk en skje og legg på små reder på en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning på midten med skjeen.
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer. Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer

Lag LEMON CURD  – oppskrift her

4 dl kremfløte (til 12 reder)
2 ss sukker

Pynt:
Sjokoladeegg

Dette skal ikke være fjongt, bare bruk en skje når du plasserer marengsen og sørg for at det blir en liten fordypning.

Sett i ovnen og tørk på lav temperatur over mange timer (for tørr kjerne), eller stek på 120 grader (for seig kjerne)). Når du setter marengsen i ovnen på mer enn 100 grader får den litt mørkere i farge.

Før servering: pisk kremen slapp, sett marengsen på fat og anrett…

Legg på et lag med sitronkrem(Lemon curd) før du har på en skje med bløtpisket krem. Pynt med egg!

Supergod dessert. Enkelt og dekorativt også.