- Krem.no - https://krem.no -

Mini sjokolademuffins

Smått og godt til barnebursdag

Minimuffins for både voksne og barn. Små porsjoner gjør at jeg kaster mindre mat etter at selskapet er over. 
Barn spiser med øya, de tar gjerne til seg en av hvert slag når de er i selskap. Derfor lager jeg små porsjoner av det meste. ​Så får heller de som ønsker mer kake ta til seg to ganger. 

Oppskriften er super-duper-enkel, du behøver bare en håndholdt visp. Her skal man bare røre sammen det våte med det tørre. Ferdig!

​Minimuffins-formene får du kjøpt i forretninger som selger bakeutstyr – her har jeg brukt både brett og silikonformer (det blir ca. 30 stk så jeg måtte fylle et par store former også fordi jeg ikke hadde nok små). Har du bare ett brett kan de fint stekes i to omganger. 

I noen av muffinsene har jeg puttet noen mini marshmallows. De er ganske søte, derfor reduserte jeg sukkermengden noe (jeg brukte 100 gram). Du kan også putte i hakket sjokolade, nøtter eller annet godt.  

Som du ser på bildet er disse muffinsene ganske så mørke. Jeg har justert kakaomengden noe, de ble litt for sterke. Liker du ikke at de smaker så sterkt kakao kan du redusere mengde ende mer om du ønsker.

Mine barn ble introdusert til baking gjennom å bake minimuffins. Jeg har laget en visuell oppskrift som du kan skrive ut – så kan barna få boltre seg på kjøkkenet selv – passer fra tre-fire-årsalderen.  (De trenger selvfølgelig hjelp til stekingen). 

Minimuffins med kakao (ca. 30 stk)
120 g sukker
90 g hvetemel
25 g kakao eller ca. 4 ss
1 1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 dl melk
1 dl olje (nøytral – raps, solsikke eller soya)
2 egg

​Slik gjør du:
1. Vei opp alt det tørre, rør sammen.
2. Pisk sammen egg, olje og melk.
3. Hell det våte i bollen med det tørre og rør til du har en klumpfri masse. 
4. Fordel i former og stek på 180 grader i 10 – 15 minutter. 

Små munnfuller med kake. Men behøver ofte ikke mer enn en liten smak…

Hadde noen stein harde mini-marshmallows i skapet. De dyttet jeg i formene og hadde så røre over igjen. 

Smått og godt! Kaker i små porsjoner er praktisk. Erfaringsmessig blir alt spist, dermed blir det mindre å kaste i etterkant.