Melis 100g
Margarin/ Smør 200g
Hvetemel 300g
Egg 1
Kaldt vann 2 ss
Denne deigen kan lages opp i større mengder og oppbevares i kjøleskap over tid. Mørdeig passer til alle paier/terter og egner seg meget godt fylt med vaniljekrem og frukt!
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)
2. Legg deigen kjølig en halv time timer før du bruker den.
Skal du lage et paiskall – kjevle ut og kle en paiform. Legg i bakepapir og fyll formen med erter. Settes i ovnen på 180 grader ca. 20-25 min. (Avhenger av tykkelsen på deigen) Fjern ertene og fortsett stekingen til paiskallet har fått en lys farge. Etter avkjøling kan du pensle bunnen med smeltet sjokolade før du fyller det med for eksempel krem og dekorerer med frukt på toppen.
|
|