- Krem.no - https://krem.no -

Muffins med banan og granola

Saftige muffins med krønsj

Enkle muffins som bare røres sammen, med bananer, honning og granola. Putt i veska og spis når sulten gnager. 
Når de først har begynt å få det derre brune draget over seg har bananene en tendens til å bli liggende på fruktfatet. Jeg har fem! Altså, noen i familien må ta seg kraftig sammen og SPISE MER FRUKT! Selvfølgelig er det noen andre som må skjerpe seg, aldri meg. Vi snakker nemlig om bananer. Jeg kan ikke fordra det.

​Noe har blitt til smoothie, resten puttet jeg i disse muffinsene, som raskt ble mine nye venner. Banan, honning og granola er en perfect match. Og i skikkelig elin-ånd er det så lett, så lett å lage. Latmannslivet lenge leve! 

Muffins med banan og granola (ca. 18-20 stk)

100 g nøytral olje (solsikke, raps eller soya)
2 egg
100 g honning
2 moste brune bananer (er de små, bruk 3)
150 ggranola
200 g hvetemel
2.5 ts bakepulver


Slik gjør du:
​1. Rør sammen egg, olje, honning og moste bananer. 
2. Vei opp mel, granola og bakepulver.
3. Bland sammen det tørre med det våte. 
4. Ikke rør for mye, bare så det er fritt for klumper. Has i muffinsformer og stekes på 175 grader i 15 minutter (ca.)

Du kan lage granola selv, eller kjøpe ferdig. Min har store biter av forskjellige nøtter, noe som ga et ekstra godt tygg. 

Muffinsene er ikke spesielt søte, men akkurat passe for en lett søtet munnfull sånn midt i uka. 
Klikk for å sette tilpasset HTML