Saftige, sommerlige vaniljemuffins
Jeg har sett på Roy Fares (svensk konditor) på svensk TV4 og blitt inspirert til å lage muffins på amerikans vis. Dette er en superenkel oppskrift, man rører bare det våte og det tørre sammen.
Han brukte bare bringebær i sine muffins, men jeg fikk lyst til å sette enda mer vaniljesmak på og hadde i en liten dert med vaniljekrem. Det kan du sløyfe om du vil. Har du ikke bringebær – lag uten, eller ta de bæra du har. Muffinsene ble laget i tre forskjellige type former, noen store og noen små. Bare følg med i ovnen, og ta ut de minste først. Tenkte at dette ville smake godt med sjokoladeglasur, og så tenkt, så gjort. Det ble veeeeldig godt sammen. |
Roy Fares’ bringebærmuffins med vaniljesmak
240 g hvetemel
15 g bakepulver (ca. 1 ss)
1/2 ts salt
10 g vaniljesukker
5 g ekte vaniljepulver (om du har)
160 g sukker
1 egg
2.5 dl melk
1/2 dl nøytral olje
Tilsett litt vaniljekrem om du vil (det gjorde jeg)
Sjokoladeglasur:
Smelt 30 g sjokolade med 4 -5 ss fløte. Rør til du har en glatt masse og stryk på avkjølte muffins.
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre i en bolle. Rør sammen med en visp, så slipper du å sikte.
2. I den andre bollen – visp sammen alt det våte.
3. Bruk en håndvisp og bland sammen, så du har en klumpfri røre.
4. Fordel i muffinsformer. Ha i litt vaniljekrem og legg på ferske eller frosne bringebær.
5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter (avhenger av størrelse).
6. Avkjøl på rist.
|
|