- Krem.no - https://krem.no -

Muffins med smell!

Hurra for krem.no!

Krem.no feirer om kort tid ett år som blogg, og har snart 1000 venner på Facebook. Det må selvfølgelig feires! Her får du oppskrift på marmorerte festmuffins med ekstra smell.
Marmorerte muffins

180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

1 1/2 ss kakao røres inn i halve røren
Smeltet sjokolade på toppen

Popping candy strøs på toppen

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. 
Ta av halvparten av massen og rør inn kakao. Massen fordeles i ca. 12 store muffinsformer, litt lys og litt mørk masse om hverandre. Stekes på 180 grader.
Trenger 25 -35 minutter, av og til litt lenger.

Muffinsformene er fra Ikea. Fordel røren vekselsvis i formene, slik at du får en fin marmorering.

Bruk en pinne og rør litt for å lage et marmoret mønster. Ikke rør for mye…

Muffins for den lekne…

Lenge har jeg forsøkt å finne ut hvor jeg kan få tak i det som på engelsk heter popping candy, på dansk puffsukker og på norsk….sukker med smell? Små biter av sukker som smeller når det kommer i munnen. – Å, kor arti!
Dette sukkeret «går av» i kontakt med fuktighet, derfor kan det kun benyttes som pynt, eller for eksempel drysses på en desserttallerken.

Det blir liksom litt mer fest over det når man kan putte en «hemmelig ingrediens» i desserten eller på bakverket, og i dag har jeg god grunn til å dra på med en aldri så liten feiring. I løpet av et år har jeg nemlig fått 1000 tilhengere av kremsiden min på Facebook, og som jeg har sagt før; finnes det noe å feire, ja da skal det feires!

En diger pose med sånne småposer fant jeg på Europris. Morsom mat 🙂

Superdeilig muffins med smak av sjokolade og vanilje.

Festmuffins med ekstra smell!