Sommerlette horn
Har du lyst på en grovere variant kan du erstatte 1/3 del av hvetemelet med sammalt hvete finmalt.
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
3 dl væske (melk eller vann)
25 g gjær
4 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Valmuefrø
Sesamfrø
Semulegryn
Solsikkekjerner
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i to eller tre like store emner som trilles til boller.
6. Kjevle deigemnene til pizza-store rundinger ca. ½ cm tykkelse. Del opp i 8 like store deler.
7. Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
8. Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
9. Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter.
10. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter.
|
|
|
|