Dessertkake med hasselnøtterJeg har tilgang på en hage full av bringebær og har de siste dagene hatt fullstendig dilla på hasselnøtter. Nøtter og bringebær. Perfekt kombinasjon til en kake, tenkte jeg. Denne er lett å lage, og serverer du den med en liten krem-dott på toppen, ja da har du festdessert en klar.
|
For å gjøre denne lille godsaken enda litt bedre tilsatte jeg kakao i mørdeigen – en smak som går godt både med hasselnøtter og bringebær. (Hvis du syntes deigen min er litt mørk er det helt riktig. Det ble litt for mye kakao – har redusert antall gram i oppskriften). Fyllet består av malte hasselnøtter, sukker og smør. Valgte å ikke finmale nøttene, men lot de være litt grovmalt. Det syntes jeg gir en ekstra god smak.
Sjokolademørdeig
50 g melis Del smøret i terninger. Mel, kakao, melis og smør smuldres sammen, gjerne med fingrene. Tilsett eggeplommen og elt raskt sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskap minimum en time. Kjevle ut deigen ca. 2 mm og klem godt ut i kantene på en paiform med løs bunn (20 cm). Nøttefyll Pisk smør og sukker sammen. Rør inn egget, vend så inn malte nøtter. Fordeles ut i forma. Stekes på 180 grader 25-30 minutter. |