Odense-inspirasjon på Idun

Odense-inspirasjon på Idun

En dag med marsipan, sjokolade og hyggelige møter

I dag har jeg vært sammen med noen av Norges beste matbloggere. Idun industrier og Odense Marcipan hadde invitert på inspirasjonsdag, og gjett hvem jeg fikk som makker for dagen? 

Sjefskonditor Peter Kofod fra Odense Marcipan i Danmark ledet an et knippe av Norges beste matbloggere, og sammen lagde vi påskemarsipan og 17. mai-kake. For å nevne noe.  Vi jobbet sammen to og to og i dag fikk jeg æren av å lære bort noen konditor-triks til min makker for dagen, Trine Sandberg. Hun driver Norges største matblogg, Trines matblogg.  Det ble en dag med latter, læring…… og enkelte kompromiss. 
Picture

To driftige blogg-damer med sterke meninger der, altså.
Påskekonfekt av marsipan, dyppet i kuvertyre (ekte sjokolade). Marsipaneggene er laget av marsipan (50% mandler) tilsatt appelsinlikør og revet appelsinskall, hakkede brente mandler, nougat og mandler, likør og kakao og til slutt noen skikkelig oversøte, med hakket hvit sjokolade. 
Anne Brith Davidsen (driver bloggen Villa Perlesukker) dypper påskeegg under kyndig veiledning fra sjefskonditor Peter Kofod fra Odense Marcipan.
Til lunsj fikk vi noen aldeles herrrlige blingser med masse godt pålegg. Men hva var det jeg tok bilde av? Jo, kaka til kaffen. Sånn er det jo å være kake-elsker. Spiser jo helst desserten før middagen. Dette er en dansk variant av vår gjærkringle, fylt med marsipan og appelsinmarmelade. 
Så skravla vi litt innimellom. Her klemte jeg meg inn i samtalen for å ta et smukt bilde av tre kakeglade damer.  Takk til fotograf-assistenten til Anne Brith!
Etter marsipan-egg-laging gikk vi i gang med neste utfordring, å lage en skikkelig real bløtkake til nasjonaldagen. Ellen M. E. Lundring fra Kakefabrikken – redaktør for bladet BAKE lagde en lagkake, bokstavelig talt. Anne Brith lage en kjempeflott barnekake. Litt påskeinspirert 🙂 De andre lagde også kjempeflotte kaker, men jeg knipset dessverre ikke alle…
Her er Trine og min sin kake. En bløtkake fylt med jordbær og krem i nederste laget. Bunnen er dynket med litt fruktjus. Andre lag har bringebærsyltetøy på bunnen og vaniljekrem tilsatt en dæsj appelsinlikør. Rundt har vi rullet marsipan, og på toppen er det fylt opp med bær. Selve finishen på pynten ble litt som jeg ville, og litt som Trine ville…
Her er alle samlet på et brett! Fra venstre:
Anne Brith (Villa Perlesukker), Ellen M. E. Lundirng (Kakefabrikken),  Helene Rui Skoje (Kakepiken), Camilla Johansen (Bakerinnen), Knut Olav Knutsen (Hr.Knutsen), megsjøl, Trine Sanberg (Trines Matblogg), Peter Kofod og Anne Strømsæther (Kremfresh). Takk for en hyggelig dag! 

2 Kommentarer
 • Skrevet på15:32, 14. mars 2014

  Takk Elin for en utrolig hyggelig dag!
  Vi ble alle inspirerte av hverandre og den gode stemningen.
  Kaken til deg og Trine var en friskus, og er midt i blinken til en 17. mai feiring!
  God helg 🙂

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på03:22, 15. mars 2014

   Hyggelig å få være med, Nina, vi hadde en fin dag 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...