Et bakverk man ofte kjøper i butikken: ostebriks. Jeg putta litt grovt mel i deigen og la på noen gode skiver med jarlsberg + brukte opp noen osterester. Hey, så godt det ble!
Disse kan du gjerne fryse og brøsje opp i en brødrister eller noen minutter i ovnen på ca. 120 grader.
Du kan selv bestemme hvor store briks du vil lage, jeg fikk 20 stk
Ostebriks
5 dl + 1 dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
12 g salt (1 ss)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin, eller fullkornsmel
2 ss olje
Osteskiver
Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Ha i den siste dl under elting.
2. Tilsett salt og olje. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Bruk mel under deigen og kjevle den ut til et rektangel. Bruk en pizzaskjærer/trinse og del deigen opp i biter ca. like store som osteskivene du får i pakke.
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader.
6. Legg på ost på hvert deigstykke.
7. Sett rundstykkene midt i ovnen og kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
8. Stek i ca. 8-10 minutter varmluft/ 10-12 minutter over/undervarme.
9. Avkjøl på rist.