My heart is yours
Februar er her med en hel haug kremfylte dager. Juhu! Endelig er slankemåneden over! Gled deg til neste helg, da er det morsdag, helgen etter, alle-hjerters-dag OG bolle-søndag! Av pur glede tjuvstarter jeg feiringen allerede i dag med en klassiker av en kake som både kan funke som morsdagskake, men kanskje aller helst – som en søt gave på valentines day.
Ostekake med sitrongele
250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
100 g smeltet smør
250 g kremost (nøytral)
75 g melis
2.5 dl vann
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
3 dl kremfløte
1 pakke sitrongele
Topping:
1 pakke jordbærgele
2.5 dl vann
Jordbær
|
|
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.
|
|