Frisk, kremet vinterdessert med appelsin og vanilje
Til denne desserten har jeg brukt små first price appelsiner. De er supergode og egner seg godt til å presse, og til å lage fine, passe store appelsinfileter.
Lag panna cottaen først, la den stivne litt før du legger på appelsinfileter og heller på (avkjølt) gele. Geleen må være avkjølt før den helles på, hvis ikke vil panna cottaen smelte. Jeg lagde begge bestanddeler samtidig og satte de i kjøleskapet. Rør i blandingene innimellom. Ventet lenge før jeg helte fløteblandingen i glass (så ikke alle vaniljekornene skulle falle til bunns). Da panna cottaen var begynt å stivne i glassene la jeg på appelsin og helte på gele.
Du kan gjerne lage panna cottaen først og legge på appelsingeleen dagen etter.
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
3-4 plater gelatin
Slik gjør du:
Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. Settes i kjøleskap.
Appelsingele
125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjus (jeg har brukt presset appelsinsaft fra 2-3 appelsiner)
saften av 1/2 sitron
5-6 plater gelatin
Appelsinfileter fra 2-3 appelsiner. Her kan du se hvordan du skjærer ut appelsinfileter
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 minutter.
2. Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst.
3. Tilsett appelsinjusen i kjelen.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen.
5. Helles i en form og settes kjølig 2-3 timer.
|
|
|
|