- Krem.no - https://krem.no -

Pannekaker 

Spises like gjerne til middag som til dessert

I konditoriet lager vi gjerne Crepes – dessertpannekaker som skal være tynnere enn tynnest og som serveres med for eksempel is og bær. Denne pannekakeoppskriften er en slik crepes-oppskrift, men disse spiser jeg like gjerne til middag, selv om det da ofte må en hel stabel til for å mette magene. Denne saken er laget for VGs matsatsing godt.no
Om du ikke har tilgang til naturens egne matkammers kan du kjøpe frosne blåbær. Til pannekakene rører du friske eller frosne blåbær med sukker til du synes det er passe søtt, eller du bruker ferdig blåbærsyltetøy. Stryk på, rull sammen og nyt! 

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Tid å tilberede: 30 min
Antall personer: 4 personer

250 g hvetemel
3 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
ca. 5 dl melk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker.
2. Tilsett halvparten av melken.
3. Rør inn vaniljesukker og mel til du får en klumpfri, tykk røre.
4. Spe med resten av melken og rør til du har en glatt røre.
5. La røren stå og svelle ca. en halv til en time.
6. Ha ca. 1 ss smør eller margarin i en knallvarm stekepanne og hell i en øseskje (ca) med røre.
7. Vend stekepannen rundt slik at røra fordeles jevnt utover til en rund kake.
8. Når pannekaken har fått en fast overflate vender du den med en stekespade.
9. Stek pannekaken på den andre siden til den får en lys farge før du legger den over på fat.


Blåbærsyltetøy

200 g blåbær (friske eller frosne)
75 g sukker 

Rørt syltetøy er rett og slett bær og sukker blandet sammen. Det er mange meninger om hvor søtt et syltetøy skal være, og min anbefaling er å starte med litt sukker og så smake seg frem. Knus blåbærene litt med en gaffel og rør inn sukker etter eget ønske.