- Krem.no - https://krem.no -

Pavlovakrans

Vinterlig festpavlova til nyttårsfesten

Nyttårsfesten fortjener en ekstra staselig dessert. Dette er en ganske alminnelig pavlova som har pynta seg litt for anledningen. GODT NYTTÅR!
Pavlova

4 eggehviter
200 g fint sukker

1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 
3. Tegn en ring på et bakepapir og fordel marengsen som vist på bildene under. 
4. Settes i ovnen på 75-100 grader i minimum 1 1/2 time (bruk gjerne varmluft) Da får du en seig kjerne. Kan gjerne stå i ovnen enda lengre  (på lav temperatur). Jeg setter ovnen på 50 grader og lar den stå en hel natt – da blir den knusk tørr og sprø.

Flere marengsoppskrifter finner du her

Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l
Sukker 100g
Maizena 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

Montering
Jeg liker å blande like deler med vaniljekrem og kremfløte. Stivpisk ca. 2 dl kremfløte og bland med vaniljekrem. Du kan også bruke vaniljekremen uten å blande den ut med kremfløte. Som pynt har jeg brukt clementiner, frosne kirsebær, frosne bringebær, fiken, granateple og noen blader med sitronmelisse. Stjernene er plomme som jeg har skåret i biter og lagt med skinnet ned. Så har jeg presset ut figurer med pepperkakeformer. Litt slit, men det ble jo fint! Plommene hadde så fin farge, – røde epler kan også brukes. 

Syntes du vaniljekremen din blir litt i bløteste laget etter at den er rørt ut med krem? Legg 2-3 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Rør de ut i 2-3 ss kokende vann og bland inn i en liten del av kremen, før du blander alt sammen. Jobb hurtig for å unngå gelatintråder. Sett til avkjøling så kremen får «satt seg» litt før du smører den utover pavlovaen. 

Legg på frukt og bær og server!

HAPPY NEW YEAR! 

Tegn en ring på bakepapiret og fordel marengsen på ringen. 

Bruk en slikkepott og dra marengsen utover, slik at du får en kant rundt.