- Krem.no - https://krem.no -

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg laget noen pepperkakeskåler og fylt dem med det mest dekorative godteriet som kan settes på bordet til jul, nemlig røde julekuler (laget av 70% sjokolade og marsipan) og hjerter (av marsipan og mørk sjokolade/ nougat og marsipan). Snakk om smakfull bordpynt! Julesjokoladen fra Anthon Berg kjøper du hos Joker, Spar, Meny og Bunnpris (NB: Utvalg kan varierer fra butikk til butikk). Julekulene er også å få hos Oda.

VIL DU VINNE EN POSE MED GODTERI FRA ANTHON BERG? Gå til min facebook eller instagram-side!

For å fremheve den vakre, gode sjokoladen bestemte jeg meg for å lage noen enkle «skåler» i pepperkake. Det er enkle elementer å sette sammen, du finner mal du kan laste ned og skrive ut litt lenger ned.

Det er fullt mulig å gjøre skålene mindre. Finn ut hvilken størrelse du ønsker og ta utgangspunkt i kvadraten, tilpass veggene etter den.

Selv om dette er enkle deler både å skjære ut og sette sammen er det et par kritiske punkter (som vanlig, haha). Kjevle ut deigen rettpå bakepapir/ stekeunderlaget og skjær ut deler uten å flytte dem. Selv om du ikke flytter på delene vil du oppleve at de kan bli ujevne. Jeg «spikker» alltid til delene, uansett. Retter ut ujevnheter og sjekker om de passer. Bruk et rivjern eller en kniv med tagger.

Eggehviteglasur er mitt «lim», men om du ikke er vant til å bruke eggehviteglasur, smelt gjerne sukker. Dekorer delene med eggehviteglasur og la de tørke før du setter delene sammen. Sølvkulene får du kjøpt i dagligvarebutikker. De jeg har bruk er små og er kjøpt hos Søstrene grene.

«Skålene» kan godt brukes om og om igjen, for eksempel til småkaker eller annen julebakst. Dekorative på et julebord!

Pepperkakeskål
Lag en liten porsjon pepperkakedeig. Du finner oppskrift her. Oppskrift på eggehviteglasur ligger på samme sted som pepperkakeoppskriften ligger.

Stek delene på 175 grader i ca. 15 minutter.

Trenger du å se hvordan jeg lager sprøytepose finner du det her.

Mal for pepperkakeskål:
1 stk Firkant 9.5 cm x 9.5 cm
4 stk vegger 9.8 cm x 4.5 cm
Jeg har økt lengden på veggene litt fordi de plasseres utenpå firkanten. Se fremgangsmåte lenger ned.


Kjevle ut deigen rett på underlaget du skal steke på. Skjær ut en firkant og fire vegger.
Spikk til delene dersom de trenger å rettes opp litt.
Lag eggehviteglasur og ha sølvkulene klare før du begynner.
Pynt som du selv ønsker.
Jeg lagde to forskjellige mønstre.
Ha på godt med eggehviteglasur og sett inntil bunnen. La stå og tørke litt før du setter på neste vegg.
Ha gjerne på glasur innvendig, i skjøtene.
Lag en bord øverst langs kanten.
La de tørke godt (gjerne til dagen etter) før du fyller med det dekorative og smakfulle godteriet fra Anthon Berg