- Krem.no - https://krem.no -

Peppermyntekonfekt – isbjørner og pletter

Julegodt med tre ingredienser

Eggehvite, melis og peppermyntedråper. Mer skal ikke til for å lage noen julete små konfektbiter. Jeg har laget både superenkle pletter med sjokolade og noen søte bjørner. 
Peppermyntepletter penslet med sjokolade er akkurat som After eight. Plettene har jeg penslet, fordi da trenger du ikke smelte så mye sjokolade.. Alt er så mye enklere her på krem.no veit du! Du ser hvordan jeg har gjort det litt lenger ned på siden. 

Men, først: Peppermyntebjørner. Disse så jeg i et julemagasin jeg kjøpte for et par måneder siden. Det heter BBC Goodfood homemade Christmas magazine. Jeg falt pladask – de var så søte! Og tro meg, de er slett ikke så vanskelig å lage heller. Bare følg bildene under. 

Peppermyntekonfekt
1 eggehvite (30 g)
240 g melis
3 dråper peppermynteolje

Kna melis, eggehvite og dråper sammen til du har en fast masse. Pakk godt inn. 
Lag små mengder av gangen, pakk inn resten av massen godt (den tørker fort).

Jeg la fort bort rørepinnen og brukte bare hånden til å kna sammen massen. Lag en kort pølse og skjær den i biter. 

Rull en kule på størrelse med en cherrytomat og klem flat i hånden. Legg på et underlag hvor de kan tørke. 

Lag en kule på størrelse med et blåbær, rull og klem flat. Ta litt vann på fingeren og fukt stedet der du plasserer nesen. Dytt inn en liten sjokolinse (eller nonstop/ smarties). Fest to små kuler til ører. Bruk en grillpinne til å lage øyne. 

Pletter med sjokolade

Bruk mye melis og kjevle massen så tynn du kan. Legg plast på en flat tallerken. Smelt ca. 50 g sjokolade og pensle på plettene på den ene siden. Legg sjokoladesiden ned og sett i kjøleskap. Når sjokoladen er smeltet – samle bitene i en tett pose/ boks for oppbevaring. Lagres tørt. 

Jeg liker best når peppermynteplettene er tynne og ikke alt for store. Da smelter de på tungen og smaker akkurat som After Eight.